Hlavní obsah

Milík je poosmé mistrem republiky na ploché dráze a stíhá Štancla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrem republiky na ploché dráze se stal poosmé Václav Milík. Třicetiletý jezdec Zlaté přilby Pardubice vyhrál šampionát potřetí za sebou a v historickém pořadí se odpoutal na druhém místě od sedminásobného mistra Antonína Kaspera. Před Milíkem je už pouze legendární Jiří Štancl s 12 tituly, nichž poslední získal před 40 lety.23.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Václav Milík (vlevo) na archivním snímku.

Článek

„To jsou ještě čtyři roky. Není to tolik, ale rok od roku je to těžší,“ řekl Milík České televizi po dnešním druhém mistrovském závodě v Březolupech. V úvodním dílu na začátku září v Plzni prohrál o bod s Janem Kvěchem, který do dnešního závodu nezasáhl. Jezdec AK Markéta v tréninku narazil do mantinelu a z oválu ho odvezla sanitka.

V Březolupech kraloval šestnáctiletý Adam Bubba Bednář, který vyhrál všechny své jízdy. Nakonec získal titul vicemistra poté, co v dodatkové jízdě porazil Daniela Klímu. Ten předtím absolvoval dodatkovou jízdu o třetí místo v závodě, v níž předčil Eduarda Krčmáře.

Závěrečný druhý závod mistrovství ČR na ploché dráze v Březolupech (Uherskohradišťsko):
1. Bednář (AK Markéta) 15
2. Milík (ZP Pardubice) 14
3. Klíma (AK Markéta) 12
Konečné pořadí: 1. Milík 28
2. Bednář 23
3. Klíma 23

Reklama

Související témata: