Hlavní obsah

Emoce a tajemství. Podmol vzpomínal na těžká zranění i pobyt v nemocnici, promluvil i o Dakaru

Praha

Úspěšný freestyle motokrosař Libor Podmol nezáří jen na závodních tratích, daří se mu i jako spisovateli. Vydává třetí díl svého oblíbeného deníku, tentokrát s názvem "Moje cesta na Dakar". Pojednává o vážném zranění nohou i o posledních přípravách na nejtěžší maratonskou soutěž. „Žijeme v době, která je přesycená posty na sociálních sítích, které však zmizí. Knihy zůstanou," prozradil Podmol.

Foto: Orion - Moto Racing Group

Český motocyklový závodník Libor Podmol se na Andalucía Rallye umístil na třetím místě mezi nováčky

Článek

O cestě do nemocnice, z invalidního vozíku na nohy a z motorky až na Dakar. Tak lze ve zkratce popsat vzpomínky Libora Podmola. „Je to asi moje nejemociálnější dílo," přiznal bývalý mistr světa ve freestyle motokrosu. Podmol se v ní vyznává z pocitů, které měl v nemocnici po pádu z desetimetrové výšky při závodě v Mnichově. Na jaře minulého nebylo totiž jasné, zda vůbec bude ještě chodit, kosti měl zlomené na více než 40 místech...

O to více euforický byl návrat do normálního života a na motorku. I přes zjevné překážky se Podmol rozhodl absolvovat Dakarskou rallye, jeden z nejtěžších závodů vůbec. „V jedné kapitole píšu o mém prvním endurovém závodě po zranění. Moje nohy, hlava a tělo na něj nebyly připraveny. Trápil jsem se uvnitř, ale na oko nic nedal znát. Prozrazuju svůj strach i obavy," líčí několikanásobný medailista z X-Games.Věnuje se i poslednímu závodu ve Španělsku, který byl zároveň kvalifikací na slavnou pouštní soutěž.

A jak to bude po Dakaru? To momentálně není jisté... „Budu si rozhodně dělat poznámky, z nich pak knihu dokážu vytvořit. Možná budu psát přímo na Dakaru abych se odreagoval," připustil elitní freestyle motokrosař. „Dokončit knihu je boj, ke kterému je potřeba disciplína. Právě ta a víra jsou klíčem k úspěchu a je jedno jestli se jedná o sport, byznys nebo knihu," dodal.

V současné době je Podmol stále v intenzivním tréninku na Dakar. „Makám fyzicky a je čím dál těžší se na každém tréninku několikrát týdně překonávat. Stále jezdím na motorce, i když ne v dunách, jak bych si představoval, ale ve vojenském prostoru na Moravě," poznamenal závodník.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.