Hlavní obsah

Francouz Richier a Rakušan Walkner vyhráli motokros v Kaplici

KAPLICE

Rakušan Matthias Walkner vyhrál v Kaplici pátý závod mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu ve třídě MX3 Open. Ve slabší objemové třídě MX2 získal prvenství suverén letošního seriálu Francouz Florent Richier, který si už před závěrečným závodem seriálu v Holicích zajistil mistrovský titul. Druhý v pořadí Josef Kulhavý totiž ztrácí 60 bodů a Richiera už nemůže předstihnout.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Ilustrační foto

Článek

K obhajobě titulu se přiblížil v MX3 Open Jiří Čepelák, i když si v Kaplicích připsal pouze 33 bodů a obsadil páté místo. Ovšem jeho největší pronásledovatel v boji o titul Jan Zaremba získal ještě o tří body méně a Čepelák má před závěrečným závodem náskok 39 bodů.

Čepelák neriskoval a spoléhal na jistotu. V první jízdě se dostal do jezdecké tlačenice a v závěrečném útoku na lepší umístění jej přibrzdil před ním jedoucí Francouz Leonce. Stejný soupeř skončil před Čepelákem i v druhé jízdě.

Rakušan Walkner si zajistil celkové prvenství vítězstvím v druhé jízdě. Nejrychleji sice odstartoval Petr Bartoš, ale Walkner se postupně protlačil až za něj a v závěru předjel i jeho.

Nový mistr České republiky Richier prokázal své kvality hlavně v první jízdě, kterou s přehledem vyhrál. Druhá jízda byla po pádu dvou jezdců krátce po polovině závodu předčasně ukončena kvůli neprůjezdné trati.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články