Hlavní obsah

Honda místo zraněného Márqueze o víkendu náhradníka nenasadí

Jerez

Barvy továrního týmu Honda bude ve víkendové Velké ceně Andalusie v Jerezu hájit pouze Alex Márquez. Vedení týmu rozhodlo, že místo zraněného osminásobného světového šampiona Marca Márqueze nenasadí náhradníka. Současný vládce královské kategorie MotoGP si v neděli zlomil pravou ruku.

Foto: David Clares, ČTK/AP

Hvězda MotoGP Marc Márquez.

Článek

Sedmadvacetiletý Márquez schytal těžký "highsider" pět kol před koncem závodu, který byl pro MotoGP prvním v sezoně. Rodák z Cervery předtím předvedl skvělou stíhací jízdu, když se po vyjetí z trati a propadu na šestnáctou pozici propracoval až na třetí místo. Pád v rychlosti 150 km/h ale pro něj znamenal konec závodu a okruh opustil na nosítkách.

Márquez následně odletěl do Barcelony, kde jej dnes čeká operace. Jak dlouho bude hvězdný pilot v MS chybět, není momentálně známo. Podle jeho osobního lékaře Xaviera Miry by v případě, že se ukáže, že má Márquez poškozený nerv, mělo jít o tři až čtyři týdny. Sám jezdec však chce startovat za necelé tři týdny v Brně, Velká cena České republiky je na Masarykově okruhu na programu 9. srpna.

Reklama

Související témata: