Hlavní obsah

Hvězdu ploché dráhy Pedersena čeká dlouhá pauza po zlomenině pánve

Hvězdu ploché dráhy Nickiho Pedersena čeká dlouhá závodní pauza po těžkém zranění z minulého týdne v polské extralize. Trojnásobný mistr světa si při nedělní kolizi s polským rivalem Piotrem Pawlickým zlomil na dvou místech pánev, k tomu utrpěl frakturu v kyčli. Ještě v Polsku se podrobil s pravou nohou operaci a po dlouho odkládaném leteckém převozu domů do Dánska absolvoval v pátek v Odense další zákrok pod vedením specialistů na pánevní oblast.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicki Pedersen si od závodění na dlouho odpočine

Článek

"Potom uděláme nejlepší možný plán rehabilitace, ale protože je to komplikovaná zlomenina, je mi jasné, že to bude trvat dlouho. Jsem ale mentálně připravený bojovat, abych se vrátil," vzkázal Pedersen na sociálních sítích ještě před páteční operací.

Pětačtyřicetiletý Pedersen, světový šampion z let 2003, 2007 a 2008 i mistr Evropy z roku 2016, se vážně zranil jen dva týdny poté, co při jiné nehodě pro změnu v dánské lize utrpěl zlomeninu žebra a propíchl si plíci.

Po rychlém zotavení se mu stala osudnou hned jeho první soutěžní jízda. Odklad převozu z Polska do Dánska si vynutila i velká ztráta krve z pět centimetrů hluboké rány na noze, kterou mu při havárii způsobil napínák řetězu.

Ani Pawlicki nevyvázl z nehody bez zranění. Sedmadvacetiletý další bývalý účastník seriálu Grand Prix utrpěl zlomeninu levé lopatky a frakturu v pravém rameni.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.