Hlavní obsah

Drsný Dán se znovu připomenul fandům. Po další hrůze skončil v nemocnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nejhoršího už je venku, čeká ho rekonvalescence. Ale fanouškům pořádně zatrnulo. Věhlasný dánský drsňák Nicki Pedersen zažil další těžký pád, po kterém musel s řadou šrámů do nemocnice. Teď už legendární trojnásobný mistr světa vyhlíží návrat na plochodrážní ovály. Za nic na světě nechce do sportovní penze. Co na tom, že mu je už pětačtyřicet.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicki Pedersen na archivním snímku během Grand Prix.

Článek

„Zlomená žebra, propíchnutá plíce," tak zněla bolestivá diagnóza pro jezdce, který se ocitl v kolizi při závodě dánské ligy, kdy hájil barvy Holstedu proti Slangerupu. "Zasr... závod. Nebyla to ničí chyba. Jel jsem šíleně rychle a při takové nehodě se nedá nic dělat," komentoval Pedersen situaci na sítích.

Paradoxně si zranění přivodil při střetu s týmovým kolegou Renem Bachem, který utrpěl zlomeninu stehenní kosti. Oba si mohli alespoň trochu oddechnout, následky mohly být ještě horší. Náraz do mantinelu zmírnily nafukovací vaky.

Pedersen nechce ani slyšet o tom, že by s plochou dráhou končil, ač je jakýmsi posledním mohykánem.

Z generace slavných hvězd počátku tohoto století vlastně závodí už sám. A stále ještě nemá dost tvrdých soubojů, rozdává pomyslné a někdy i opravdové rány soupeřům, sám je také schytává.

Konfliktní situace doslova přitahuje. Teď se ocitl v dalším velkém karambolu, aby ovšem po pár hodinách rozdával notně potlučený úsměvy z nemocničního lůžka.

I když už nejezdí prestižní Grand Prix a neukáže se o tomto víkendu v Praze, určitě si nejeden fanda na Markétě při dalším závodě prestižní série vzpomene na jeho jedinečné souboje - i pěstní třeba s Gregem Hancockem. Válku s Tomaszem Golobem a dalšími legendami.

Bohužel pro fandy, Pedersen ze všech seriálů už před časem kvůli zraněním vypadl a zpět se nekvalifikoval.

Teď navíc do července musí na závodění (v evropských ligách) znovu úplně zapomenout. „Končit ale nechci," tvrdí legenda.

Reklama