Hlavní obsah

Iannone bude po vypršení trestu za doping závodit v MS superbiků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motocyklový jezdec Andrea Iannone bude po vypršení čtyřletého trestu za doping pokračovat v kariéře v mistrovství světa superbiků. Čtyřiatřicetiletý Ital bude od příští sezony závodit na ducati za tým GoEleven, jenž jeho angažování oznámil na webu.

Foto: Orelac Racing

Ilustrační snímek

Článek

Iannone měl v listopadu roku 2019 během Velké ceny Malajsie MotoGP pozitivní test na anabolický steroid drostanolon. Od Mezinárodní motocyklové federace (FIM) dostal distanc na 18 měsíců, jenž mu byl po odvolání Světové antidopingové agentury (WADA) zvýšen na čtyři roky.

„Na tenhle okamžik jsem čekal hodně dlouho. Konečně budu zpět na dráze, na níž jsem strávil celý život,“ uvedl Iannone o comebacku. Jezdec s přezdívkou „Maniak“ závodil v MS silničních motocyklů v letech 2005-2019, vyhrál celkem 13 Velkých cen včetně závodu v Brně a v třídě Moto2 byl třikrát za sebou třetí v mistrovství světa.

Iannone úmyslné porušení antidopingových pravidel popíral. Svou obhajobu založil na tom, že se nepovolená látka dostala do jeho těla z kontaminovaného masa, což se ale jeho právníkům nepodařilo prokázat.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.