Hlavní obsah

Bývalý šampion MotoGP Márquez vymění Hondu za soukromý tým a usedne na ducati

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šestinásobný šampion MotoGP Marc Márquez bude od příští sezony mistrovství světa silničních motocyklů závodit za stáj Gresini na stroji Ducati. V novém týmu, který jeho příchod potvrdil na sociálních sítích, se španělský jezdec sejde se svým bratrem Álexem. Márquez už dříve oznámil, že po letošním ročníku skončí po jedenácti letech u Hondy.

Foto: Shuji Kajiyama, ČTK/AP

Španělský závodník Marc Márquez.

Článek

„Z téhle nové výzvy jsem nadšený. Nebylo to snadné rozhodnutí, protože je to velká změna ve všech směrech,“ uvedl Márquez v prohlášení. „Ale někdy je důležité vystoupit z komfortní zóny a popasovat se s tím, abyste mohli dále růst.“

Třicetiletý Španěl se už třetím rokem potýká se zdravotními problémy. Navíc Honda v současnosti zaostává za konkurencí. Loni získal titul Ital Francesco Bagnaia z továrního týmu Ducati. Márquez bude startovat se strojem této italské značky za soukromou stáj, jejíž barvy hájí v Moto2 Filip Salač. Po sezoně z ní ale český jezdec odejde.

„Co se týče změny motorky, vím, že budu muset přizpůsobit svůj styl jízdy a nebude to snadné. Ale jsem si jistý, že tým Gresini mi hodně pomůže,“ uvedl Márquez, který v MS triumfoval naposledy v roce 2019. Momentálně je v šampionátu po řadě absencí na průběžné 15. pozici. Jeho nejlepším letošním výsledkem je třetí místo z nedávné Velké ceny Japonska, která byla zkrácena kvůli dešti.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články