Hlavní obsah

Iannone u CAS neuspěl a místo 18 měsíců nesmí závodit čtyři roky

Praha
Aktualizováno

Italský motocyklový závodník Andrea Iannone neuspěl u Sportovního arbitrážního soudu s odvoláním proti osmnáctiměsíčnímu trestu za doping. CAS dal v Lausanne naopak za pravdu zástupcům Světové antidopingové agentury (WADA), kteří pro jedenatřicetiletého jezdce požadovali přísnější sankci, a zastavil Iannonemu činnost na čtyři roky.

Foto: Profimedia.cz

Andera Iannone neuspěl u sportovní arbitráže s odvoláním proti trestu za doping

Článek

Mezinárodní motocyklová federace potrestala Iannoneho v dubnu za pozitivní test na steroid drostanolon během listopadové Velké ceny Malajsie. Podle rodáka z Vasta se nepovolené látky dostaly do jeho těla z kontaminovaného masa, ale jeho právníkům se to nepodařilo prokázat.

Podle arbitráže Iannone nebyl schopen soudcům sdělit druh masa, které konzumoval, ani jeho původ. "Panel (tří soudců) navíc zjistil, že Andrea Iannone ani jeho odborníci nedokázali konkrétně prokázat, že by v Malajsii k nějaké kontaminaci masa drostanolonem došlo," uvedl arbitrážní soud v prohlášení.

Iannone, který naposledy jezdil v týmu MotoGP Aprilia Racing Gresini, se bude moci vrátit k závodění nejdříve v prosinci 2023.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.