Hlavní obsah

Kdo je příjemcem dotace? ptá se Babiš. Vláda přerušila jednání o penězích pro motocyklovou Velkou cenu

Praha

Vláda dnes přerušila jednání o poskytnutí státní dotace motocyklové Grand Prix České republiky v Brně, která by měla dostat 65 milionů korun. Vláda chce zjistit, kdo bude konkrétním příjemcem dotací. Na tiskové konferenci po jednání to uvedl premiér Andrej Babiš (ANO).

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda vlády Andrej Babiš

Článek

"My bychom rádi dostali detail toho, kdo je finální příjemce peněz. Bylo by potřeba se znovu podívat na náklady a příspěvky. Informace dostala za úkol zjistit do příštího týdne ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová," uvedl Babiš.

Součástí materiálu bylo i poskytnutí dotace filmovému festivalu v Karlových Varech. Ten by měl stejně jako v předchozím roce dostat od státu 30 milionů korun.

Loni stát na pořádání motocyklové GP vyčlenil 39 milionů korun. Loňský ročník skončil ve ztrátě 31 milionů. Velká cena se v Brně pojede 4. srpna. Město dá na letošní ročník 15 milionů korun místo tradičních deseti. Jihomoravský kraj zvýšil podporu rovněž o pět milionů korun na 25 milionů.

Velké ceně hrozil v minulosti zánik, protože ji předešlý pořadatel Automotodrom Brno nechtěl pořádat kvůli její ztrátovosti. Politici z kraje a města se proto dohodli, že závody zachrání a bude je pořádat spolek kraje a města.

Reklama

Související témata: