Hlavní obsah

Klíma byl třetí v plochodrážní Zlaté stuze při triumfu Němce Blödorna

Daniel Klíma obsadil jako nejlepší český jezdec třetí místo v plochodrážním závodě juniorů o Zlatou stuhu. V Pardubicích zvítězil Norick Blödorn a postaral se ve 48. ročníku o teprve třetí německý triumf a první od roku 2006. Domácí barvy měly ve finále dvojí zastoupení, Petr Chlupáč ale šestičlennou jízdu nedokončil.

Foto: Michal Kohout

Ilustrační foto

Článek

Devatenáctiletý jezdec pražské Markéty Klíma byl s jedním vítězstvím, dvěma druhými místy a jedním třetím nejúspěšnějším závodníkem základní části a postoupil přímo do finále. Chlupáč, který také vyhrál jednu rozjížďku, uspěl v jízdě "poslední šance".

Blödorn ve Zlaté stuze ukončil sérii tří polských vítězství, nejlepším jezdcem plochodrážní velmoci byl Bartolomiej Kowalski na druhém místě. Dosavadními německými vítězi byli Mirko Wolter (1994) a Christian Hefenbrock (2006).

V závodě mistrovství světa v disciplíně flat track, takzvané americké ploché dráze, pro niž je typický větší počet jezdců na trati, obsadil druhé místo Ervín Krajčovič. Stal se prvním českým medailistou v historii MS a celkově drží po třetím z pěti závodů pátou příčku. První vítězství v sezoně vybojoval v Pardubicích Ital Danielle Moschini.

Plochodrážní víkend až do pondělí
Dění v Pardubicích pokračuje v neděli. Tečka přijde v pondělí v Praze.
Neděle 12.00 Zlatá přilba - na startu mj. hvězdný Australan Doyle, extravagantní Švéd Lindbäck, z Čechů mj. Milík a Kvěch
Pondělí 19:00 Tomíčkův memoriál, prvenství obhajuje Lotyš Gusts, na prvenství si brousí zuby Dán Hansen, Milík i Kvěch
Juniorská Zlatá stuha v Pardubicích:
1. Blödorn (Něm.)
2. Kowalski (Pol.)
3. Klíma
...
6. Chlupáč (oba ČR)

Reklama

Související témata: