Hlavní obsah

König dojel v MS superbiků v Indonésií sedmnáctý

Český jezdec Oliver König začal druhý podnik mistrovství světa superbiků v indonéské Mandalice sedmnáctým místem. I čtvrté vítězství v sezoně si připsal obhájce titulu Španěl Álvaro Bautista. König za ním zaostal o více než minutu.

Foto: Orelac Racing Movisio

Český závodník Oliver König.

Článek

„Zatím se nám nedaří zrychlovat, jezdím o dost pomaleji než v minulém roce, někdy dokonce o dvě sekundy. Nejsme schopní zjistit proč, není to úplně příjemná situace. Je těžké stroj zrychlit, ale snažíme se s tím bojovat a vylepšit vše na neděli," uvedl König v tiskové zprávě.

Dostat do cíle se nepodařilo v sobotu dvěma jezdcům. Ital Rinaldi měl kolizi hned na začátku, Brit Redding devět kol před koncem vzdal a zajel do boxů, patrně kvůli technickým problémům jeho BMW. Další dva závodníci se ani kvůli střevním potížím nepostavili na start. „Předpokládám, že jedli nějakou místní dobrotu, nebo si ji umyli vodou, která je tu celkem závadná. Na to je potřeba si dávat pozor," uvedl rodák z Prahy.

Dvacetiletý český závodník zatím jezdí na kawasaki loňské specifikace. Pro další závodní víkend na konci dubna v nizozemském Assenu by už měl mít jezdec týmu Orelac Racing Movisio k dispozici nový materiál. Před týdnem v Austrálii König nejprve nedojel kvůli technickým problémům. Druhý den pak na Phillip Islandu obsadil 17. místo ve sprintu a v druhém hlavním závodě byl osmnáctý.

Reklama

Související témata: