Hlavní obsah

König pod prášky bojoval v Anglii. Byl kousek od drsné nehody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drsné karamboly a vážná zranění. Oliver König, jediný český účastník MS superbiků, má za sebou perné chvilky v anglickém Donington Parku. I on v sobotu havaroval a závod odjel pod prášky na 18. místě. O den později pak své umístění o příčku vylepšil. „Jsem rád, že jsem všechno ustál. Připadám si, jako kdyby mě přejel kamion," hlásil český jezdec, na kterého už čekají koncem měsíce nejdůležitější závody v sezoně v Mostě.

Foto: Orelac Racing Movisio

Mistrovství světa superbiků pokračovalo pro českého závodníka Olivera Königa smolně.

Článek

Závodník z týmu Orelac Racing Movisio nastupoval ve Velké Británii po vynucené pauze, když léčil přetrhané vazy v kotníku. Několik týdnů chodil o berlích. Tréninky pro něj byly velice náročné. V sobotu dopoledne navíc opět havaroval. „Dostal jsem highsidera, nebylo to nic příjemného. Zpětně jsem fakt rád, že jsem z toho vyvázl. Byl jsem domlácený a bolavý, naštěstí kotník držel," popsal König.

„Na motorce jsem po pádu rozbil asi všechno, musela se postavit nová. Jsem moc rád, že to mechanici zvládli, odvedli skvělou práci. V závodě pak vše fungovalo," doplnil český jezdec na kawasaki. „První kola se mi nejela dobře, občas jsem dělal chyby. Potřeboval jsem si najít svoje body, protože jsem nejel kvalifikaci," posteskl si poté, co vybojoval osmnácté místo.

V neděli byl pak v Superpole Race na 22. příčce a komplikace jej neminuly ani v závodě. Hned v úvodu totiž došlo k hromadné nehodě kousek od projíždějícího Königa. Došlo k přerušení závodu, kdy byl Rinaldi po nehodě dlouho ošetřován. Po restartu závodu bral mladý Čech sedmnácté místo. König se nyní už těší na domácí akci, od 28. července pojedou superbiky v Mostě. Zde byl v minulém roce jen těsně od bodovaných pozic.

Reklama

Související témata: