Hlavní obsah

Kouble si připsal v endurovém MS životní výsledek, ve třídě E2 byl třetí

Český reprezentant Kryštof Kouble obsadil v nedělním závodě mistrovství světa v enduru v portugalské Coimbře šesté místo v absolutním pořadí, ve třídě Enduro 2 byl třetí a připsal si nejlepší výsledek v kariéře. V sobotu byl absolutně šestnáctý a v kategorii pátý.

Foto: pajaendurocz

Ilustrační foto.

Článek

"O něčem takovém se mi nikdy ani nesnilo. Dal jsem do toho všechno a vyvaroval se chyb," radoval se Kouble na sociálních sítích. Dosavadním maximem jezdce týmu KBS ÚAMK Unhošť bylo v absolutním pořadí 13. místo.

Před startem přitom moc nevěřil, že by byl schopný posunout se do elitní desítky. "Závodíme s továrními jezdci, kteří mají za sebou velký tým, a my jsme soukromníci. Chodíme do práce a podobné závody máme za odměnu. V Top Ten jsou jen tovární jezdci, na tu si moc nesaháme. Stát se ale samozřejmě může cokoliv," řekl Kouble ČTK před týdnem.

Druhý jezdec unhošťského týmu vedeného manažerem Ladislavem Krupičkou Jakub Hroneš byl v sobotu i v neděli ve třídě E2 sedmý. Junior Matěj Škuta skončil ve třídě Junior 2 dvakrát desátý.

Světový šampionát bude pokračovat pátým dílem na konci července na Slovensku.

Reklama

Související témata: