Hlavní obsah

Márquez bude v Assenu na startu se zlomeným palcem, Mir bude opět chybět

Exmistr světa Marc Márquez bude na startu víkendové motocyklové Velké ceny Nizozemska i se zlomeným palcem na levé ruce. Tovární tým Honda potvrdil jeho účast. Naopak stejně jako v Německu bude chybět jiný bývalý šampion MotoGP Joan Mir, kterého nahradí další Španěl Iker Lecuona závodící v mistrovství světa superbiků.

Foto: Woitas Jan, ČTK

Španělský jezdec MotoGP Marc Márquez padá na tréninku v Německu.

Článek

Márquez v Německu prožil nepovedený víkend, během něhož měl pět pádů. Při tom posledním v nedělním zahřívacím tréninku si poranil palec a pohmoždil pravý kotník a do závodu pak nenastoupil. "Chci se pokusit ten krušný víkend v Německu hodit za hlavu. Před letní pauzou nás čeká ještě jeden závod a cíl je nasbírat data pro inženýry, aby s nimi mohli v příštích týdnech pracovat," uvedl třicetiletý Márquez.

Šestinásobný šampion MotoGP letos nedokončil ani jeden ze tří hlavních závodů, do nichž nastoupil. Spolu s Německem další čtyři vynechal a na kontě má jen 15 bodů ze sprintů.

Mir bude pokračovat v léčbě poraněné ruky z tréninku na předminulý závod v Mugellu. Mistr světa MotoGP z roku 2020 také prožívá výrazně nepovedenou sezonu. Po příchodu do továrního týmu Hondy dojel do cíle jen v úvodní Grand Prix v Portugalsku na 11. místě, z dalších šesti Velkých cen tři nedokončil a ve třech nestartoval. Do MS by se měl vrátit po letní pauze v srpnové Velké ceně Británie.

Reklama

Související témata: