Hlavní obsah

Márquez si poškodil titanovou destičku v paži při otvírání okna

Mistr světa MotoGP Marc Márquez se musel v pondělí podrobit druhé operaci zlomené paže kvůli domácí nehodě. Šéf jeho týmu Honda Alberto Puig uvedl, že si španělský motocyklový závodník poškodil titanovou destičku ve zlomené pažní kosti při otevírání okna.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Mistr světa MotoGP Marc Márquez

Článek

"Bylo to opravdu velké okno, a když se ho snažil otevřít, ucítil velkou bolest. Následně se při vyšetření zjistilo, že se destička zlomila," řekl novinářům Puig před víkendovou Velkou cenou České republiky v Brně, kde Márquez kvůli zranění nebude obhajovat loňské vítězství.

Šestinásobný mistr světa MotoGP se zranil 19. července v zahajovacím závodě obnovené sezony. Při pádu ve Velké ceně Španělska v Jerezu si zlomil pažní kost a během operace mu lékaři místo zafixovali titanovou destičkou a několika šrouby. Už následující víkend chtěl Márquez startovat v dalším závodě v Jerezu. Dostal svolení i od lékařů a zapojil se do dvou tréninků, ale bolest mu nakonec nedovolila nastoupit.

V pondělí mu lékaři při druhém zákroku poškozenou destičku vyměnili a spekulovalo se o tom, že Márquez návrat uspěchal. Puig však uvedl, že comeback několik dnů po první operaci za poničení destičky nemohl.

"Nestalo se to v Jerezu, ale u něj doma. Samozřejmě je ale pravda, že když jste po operaci a namáháte zraněnou část těla, je tam větší riziko, než když neděláte nic," uvedl šéf Hondy.

Kdy se Márquez na motocykl vrátí, zatím není jasné. Podle španělského tisku vynechá i dva srpnové závody v Rakousku.

Reklama