Hlavní obsah

Mikkelsen se stal v Pardubicích potřetí plochodrážním mistrem Evropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Pardubice 22. září (ČTK) - Dánský jezdec Mikkel Michelsen se stal v Pardubicích potřetí mistrem Evropy na ploché dráze. Závěrečný závod čtyřdílného seriálu vyhrál Polák Janusz Kolodziej, který měl po 16 z 20 jízd základní části na kontě nejvíce bodů (11). Pokračování závodu znemožnil déšť, páté místo v něm obsadil vítěz dvou rozjížděk ze čtyř Václav Milík.

Devětadvacetiletý Mikkelsen ovládl šampionát už v letech 2019 a 2021, vloni skončil třetí při triumfu krajana Leona Madsena. Ten tentokrát obsadil celkově druhé místo, třetí skončil Kolodziej, přestože nestartoval v prvním závodě šampionátu v Čenstochové. V loňské konečné klasifikaci se Polák vměstnal mezi oba dánské soupeře.

Pardubický závod pro lídra šampionátu Michelsena začal těžkým pádem, ale opakovanou jízdu vyhrál, přidal potom ještě jeden triumf a s devíti body skončil čtvrtý právě za Madsenem, který stejně jako Kolodziej slavil na svítkovském oválu tři dílčí vítězství. Druhý dnes skončil další polský jezdec Dominik Kubera.

Milík na domácím oválu vyhrál dvě rozjížďky včetně té, v níž se utkal i se dvěma zbylými českými účastníky závodu Janem Kvěchem a Petrem Chlupáčem. Z dalších dvou jízd ale vybojoval jen bod.

Kvěch přijel dvakrát třetí, Chlupáč získal jediný bod a oba se umístili ve druhé desítce pořadí.

Pokračování prodlouženého plochodrážního víkendu – Pardubice
Sobota 13:00
MS ve flat tracku a 49. ročník Zlaté stuhy juniorů
Neděle 12:00
75. Zlatá přilba
Na startu pardubického vrcholu mj. mistři světa Jason Doyle a Chris Holder i poslední český vítěz Václav Milík (2017), Loni byl druhý, v roce 2018 třetí. Pojede celá domácí špička. Pro vítěze bude opět připravena unikátní trofej za vítězství v podobě pozlacené přilby z ryzího stříbra o váze téměř dvou kilogramů a také nový motocykl.
Pondělí – Praha Markéta 18:00
54. Tomíčkův memoriál
Na startu Václav Milík i Jan Kvěch, Peter Kildemand, Antonio Lindbäck či Rasmus Jensen a obhájce prvenství Marko Levišyn. Jako překvapení dorazí mistr světa a hrdina i tohoto ročníku GP Bartosz Zmarzlik! V jaké roli? Bude závodit? Nechme se překvapit...

Plochodrážní víkend v Pardubicích bude v sobotu pokračovat juniorským závodem o Zlatou stuhu a vrcholem bude nedělní Zlatá přilba.

Závěrečný závod mistrovství Evropy na ploché dráze v Pardubicích (závod byl kvůli dešti ukončen po 16. jízdě z 20 v základní části):
1. Kolodziej 11 b.
2. Kubera (oba Pol.) 10
3. Madsen (Dán.) 9
...
5. Milík 7
14. Kvěch 2
16. Chlupáč (všichni ČR) 1
Konečné pořadí (po 4 závodech):
1. Mikkelsen (Dán.) 52
2. Madsen 44
3. Kolodziej 42
...
15. Milík 16
16. Kvěch 13
21. Chlupáč 1

Reklama

Související témata: