Hlavní obsah

Milík s Kvěchem byli pátí ve finále Ploché dráhy národů

Čeští jezdci obsadili v sobotu ve Vojensu páté místo v Ploché dráze národů. Václav Milík, Jan Kvěch a nevyužitý náhradník Petr Chlupáč při druhé finálové účasti v tomto formátu mistrovství světa vylepšili sedmé místo z roku 2020.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český jezdec Václav Milík.

Článek

Češi za sebou nechali o bod favorizované Poláky, které porazili i v přímém souboji na dráze, a Finy. O bod zaostali za domácími Dány a o dva za Australany a Švédy, kteří se v barážové rozjížďce utkali o postup do finále. Úspěšnější byli Australané Jack Holder a Max Fricke, kteří pak v jízdě o titul porazili britské vítěze základní části Daniela Bewleyho a Roberta Lamberta.

Milík s Kvěchem vedle Poláků porazili v přímých soubojích také Švédy a Finy. Nejlepší český jezdec současnosti Milík vyhrál rozjížďky proti Dánům, Finům a Britům. Kvěch, který v pátek dovedl juniorský tým ke stříbru, dojel třikrát druhý, ve zbylých třech jízdách ale nebodoval.

Britští obhájci prvenství vyhráli základní část i bez trojnásobného mistra světa Taie Woffindena, který si poranil záda v pátečním tréninku a do závodu nezasáhl. S Australany ale prohráli dvakrát za večer.

Reklama

Související témata: