Hlavní obsah

Most uspořádá místo Suzuky závod MS vytrvalostních motocyklových závodů

Paříž
Aktualizováno

Na Autodromu v Mostě vyvrcholí v sobotu 9. října letošní seriál mistrovství světa vytrvalostních motocyklových závodů. Organizátoři šampionátu zařadili český okruh do kalendáře poté, co z něj vypadla japonská Suzuka kvůli koronavirové epidemii. Ve stejném termínu se v Mostě pojede také závod nejvyšší světové série cestovních vozů FIA WTCR.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Autodrom Most. Ilustrační foto.

Článek

"Bohužel se stalo to, čeho jsme se nejvíce obávali. Exponenciální nárůst počtu nakažených covidem v Japonsku po olympijských hrách znamená, že japonská vláda nyní nedovolí, aby se osmihodinovka v Suzuce jela podle plánu, a to navzdory obrovskému úsilí pořadatelů," uvedl šéf Mezinárodní motocyklové federace Jorge Viegas na webu šampionátu. "Aby byl zachován počet akcí, aktivujeme plán B závodem na Autodromu Most 9. října. Bude to smíšená automobilová a motocyklová akce, jako tomu bylo na Slovensku a v Malajsii před dvěma lety," dodal.

MS vytrvalostních závodů motocyklů má za sebou závody v Le Mans a Estorilu. Před Mostem se pojede ještě v září ve francouzském Le Castellet.

Japonsko tento týden kvůli koronaviru odřeklo i říjnovou Velkou cenu formule 1 v Suzuce.

Také v automobilovém seriálu FIA WTCR nahradí Most jeden ze zrušených závodů v Asii. Na sever Čech nejvyšší světová série cestovních vozů zavítá po deseti letech.

"Je to pro nás velký závazek, ale i další příležitost. Máme již zkušenosti s pořádáním velkých světových akcí a na podniky podobného rozměru jsme dobře připraveni. Těší mě, že náš okruh získává světové renomé, a beru to i jako důkaz, že odvádíme svou práci dobře," uvedl v tiskové zprávě Josef Zajíček, předseda představenstva Autodromu Most, jenž letos premiérově hostil MS superbiků.

Reklama

Související témata: