Hlavní obsah

Motocyklista König zakončil sezonu osmým místem

Má za sebou poslední letošní závod v kategorii Supersport 300. Oliver König zakončil sezonu v Portugalsku osmou příčkou, v celkovém pořadí šampionátu mistrovství světa bere jedneácté místo se ziskem 64 bodů. „Je to velký posun," narážel mladý Čech na to, že v minulých letech bodově pouze paběrkoval. "Moc mě těší i stupně vítězů, které jsem vybojoval v Mostě a ke konci sezony jsem pokaždé bojoval s těmi nejlepšími," dodal. „Oliver ukázal letos potenciál, posouval se každým závodem. Systematická práce byla vidět. Spousta kluků takový progres neprokázala," všiml si Miloš Čihák, manažer týmu Movisio by MIE.

Foto: Václav Duška jr.

Český motocyklový jezdec Oliver König předvedl v Mostě skvělý výkon a dostal se na stupně vítězů. Byl to jeho nejlepší závod sezony.

Článek

Chtěl se rozloučit umístněním na stupních vítězů a opět k tomu nebylo daleko. Oliver König se pohyboval v první skupině a čtyři kola před koncem se dokonce objevil na druhém místě. „Je to vždycky skvělý pocit být vpředu, bohužel mi to moc dlouho nevydrželo," krčil rameny při hodnocení portugalského vystoupení.

„V jeden moment jsem byl v jedné zatáčce delší, soupeři toho využili. Chybiček tam pak bylo více a dojel jsem osmý," konstatoval König, který byl se sezonou spokojen. Jeho nejlepší moment přišel v domácím závodě v Mostě, kde dojel na třetí příčce. „Škoda úvodu sezony, kdy byl pro mě problém se dostat do desítky. Jsou to zkušenosti, ze kterých jsme se poučili a zužitkovali je. V posledních závodech jsme stabilně dojížděli vpředu. Projevila se skvělá práce mechaniků i manažera, moc za to děkuji," dodal talentovaný český jezdec.

Ve třídě Supersport 300 skončil König v roce 2019 na 28. místě a dojel 5 závodů. V loňském roce byl celkově 31. a zúčastnil se 8 závodů. Až letos má pražský rodák za sebou kompletní program, kdy skončil celkově jedenáctý.

„Také v Portugalsku Oliver předvedl jeden z hodně vydařených víkendů, hodnotím to určitě pozitivně. Myslím, že se nám během roku dokázalo skvěle vyladit motorku, konečně se zlepšil v kvalifikacích, prakticky vůbec v závodech nespadl a bojovali jsme s nejrychlejšími kluky. Z toho mám radost. Je potřeba také poděkovat našim partnerům, kteří nám pomohli," hodnotil rok manažer Miloš Čihák.

Reklama