Hlavní obsah

Motocyklista Viňales s okamžitou platností skončil ve stáji Yamaha

Španělský motocyklista Maverick Viňales s okamžitou platností skončil ve stáji Yamaha. Vítěz devíti závodů MotoGP měl původně v týmu dokončit sezonu a poté zamířit do Aprilie. Pro nadcházející Velkou cenu v Silverstonu zaujme u Yamahy jeho místo britský jezdec Cal Crutchlow.

Foto: Profimedia.cz

Španělský motocyklista Maverick Viňales

Článek

Stáj o dohodě s Viňalesem informovala týden poté, co ho stáhla z Velké ceny Rakouska kvůli tomu, že se v předchozím závodě pokoušel poškodit motorku. Šestadvacetiletý jezdec se za své chování omluvil.

"Vzhledem k událostem ve Velké ceně Štýrska a po nějakém čase na rozmyšlenou jsme se nakonec dohodli na okamžitém ukončení spolupráce," uvedla v prohlášení Yamaha.

Viňales jezdil za Yamahu od roku 2017, kdy nahradil krajana Jorgeho Lorenza. Se stájí měl bývalý mistr světa Moto3 smlouvu do konce roku 2022. V probíhajícím ročníku vyhrál jeden závod a v průběžném pořadí je sedmý se ztrátou 86 bodů na vedoucího Fabia Quartarara z Francie.

Crutchlow ohlásil po loňské sezoně konec kariéry, nakonec se ale letos ještě na okruhy vrátil. Pětatřicetiletý vítěz tří Grand Prix zaskočil v Rakousku ve stáji Petronas Yahama za zraněného Itala Franca Morbidelliho, nyní nastoupí v továrním týmu Yamahy v domácí Velké ceně spolu s Quartararem. "Je to čest být součástí Yamahy a pokračovat v tom, co měl být původně jen záskok na tři závody. Plány se změnily," uvedl Crutchlow v prohlášení.

Reklama