Hlavní obsah

Motocyklový tým Gresini povede vdova po zesnulém exmistru světa

Faenza

Novou šéfkou týmu Gresini v motocyklovém mistrovství světa se stala vdova po zesnulém zakladateli a bývalé hvězdě silničních závodů Nadia Padovaniová. Někdejší mistr světa Fausto Gresini zemřel v únoru v 60 letech po dvouměsíčním boji s onemocněním covid-19. Jeho stáj startuje ve všech třech mistrovských třídách MotoGP, Moto2 i Moto3 a také v seriálu elektrických strojů MotoE.

Foto: Profimedia.cz

Novou šéfkou týmu Gresini v motocyklovém mistrovství světa se stala vdova po zesnulém zakladateli a bývalé hvězdě silničních závodů Nadia Padovaniová.

Článek

Padovaniová převzala roli majitelky a šéfky stáje Gresini Racing. Tým v prohlášení oznámil, že významnou roli ve vedení budou mít také Gresiniho synové Luca a Lorenzo, který se stal sportovním ředitelem, a budou s týmem už při víkendové Velké ceně Španělska v Jerezu.

Dvojnásobný mistr světa třídy do 125 ccm Gresini založil tým po skončení závodní kariéry v roce 1997. V jeho barvách získali tituly Japonec Daidžiro Kato v roce 2001 (do 250 ccm), Španělé Toni Elías o devět let později (Moto2) a Jorge Martín v roce 2018 (Moto3) a předloni Ital Matteo Ferrari (MotoE). V královské MotoGP stáj v současnosti spolupracuje s výrobcem strojů Aprilia a jeho jezdci jsou Ital Lorenzo Savadori a Španěl Aleix Espargaró, kterému patří po třech závodech šesté místo v MS.

Reklama