Hlavní obsah

Motocyklový závodník Dovizioso na konci roku opustí seriál MotoGP

Motocyklový závodník Andrea Dovizioso na konci roku opustí seriál MotoGP. Do příští sezony nenastoupí. Nebaví ho závodit, když není na současném stroji značky Yamaha konkurenceschopný.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Motocyklový závodník Andrea Dovizioso na konci roku opustí seriál MotoGP.

Článek

Šestatřicetiletý Ital zahájil kariéru v roce 2001 a ve stáji Ducati byl v nejsilnější kubatuře třikrát druhý v celkovém hodnocení mistrovství světa. Na konci roku 2020 ale tento tým opustil a až ve druhé polovině následující sezony našel angažmá v týmu Petronas Yamaha, z něhož je aktuální nezávislý tým Yamaha RNF. V této sezoně nedojel ani jednou v nejlepší desítce a s deseti body se krčí na 22. místě MS.

"Příští rok určitě nebudu závodit, není důvod. Vždycky jsem říkal, že jestli nebudu konkurenceschopný, tak u toho nechci být. Jsem s tím úplně v pohodě. Loni už jsem půl roku nezávodil, takže jsem si důchod vyzkoušel," řekl serveru MotoGP.com.

Už dříve pro agenturu Reuters hovořil o tom, že má problém s Yamahou, která je velmi odlišná od motocyklu Ducati, na němž závodil osm let. Na Yamaze je aktuálně úspěšný jen úřadující mistr světa Fabio Quartararo, který vede pořadí MS. "MotoGP se hodně změnila. V minulosti, před deset lety, byli nahoře pořád stejní jezdci bez ohledu na motorku. Teď je to jiné, technika je o něco důležitější," poznamenal Dovizioso.

Reklama

Související témata: