Hlavní obsah

Na Markétě se i v roce 2023 pojede plochodrážní Grand Prix a juniorská SGP2

Stadion Markéta bude i v příštím roce dějištěm plochodrážní Grand Prix a stejně jako letos budou pražští pořadatelé hostit o stejném víkendu také závod juniorského seriálu Speedway Grand Prix 2. Nejlepší světoví jezdci se na Břevnově představí v sobotu 3. června, o den dříve bude závodit elita do 21 let.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fredrik Lindgren ze Švédska (vpředu) a Bartosz Zmarzlik z Polska na archivním snímku během Grand Prix.

Článek

Opětovné zařazení závodů do seriálů mistrovství světa oznámila promotérská společnost Discovery Sports Events na webu šampionátu. Už toto úterý ve 20:23 bude v síti Ticketportal spuštěn předprodej vstupenek na oba závody. Kompletní kalendář dosud zveřejněn nebyl.

Grand Prix se v české metropoli koná nepřetržitě od roku 1997, v "koronavirových" letech 2020 a 2021 se na Markétě jely vždy dokonce dva závody během jediného víkendu. Letos pražský ovál hostil vrcholné závody o posledním květnovém víkendu a byl prvním ze tří dějišť, kde se uskutečnil plochodrážní double SGP/SGP2. Hlavní závod vyhrál Slovák Martin Vaculík. Juniorům vládl pozdější šampion Mateusz Cierniak z Polska a ve finále byli i domácí jezdci Petr Chlupáč a Jan Kvěch, který se stal nakonec vicemistrem světa.

Reklama