Hlavní obsah

Plochodrážník Kvěch je juniorským vicemistrem světa

Český plochodrážní jezdec Jan Kvěch se stal juniorským vicemistrem světa. V Toruni v závěrečném závodě seriálu SGP2 obsadil šesté místo a uhájil s jednobodovým náskokem druhou pozici před vítězem závodu a obhájcem titulu Jakubem Miškowiakem z Polska. Suverénním světovým šampionem se stal další domácí jezdec Mateusz Cierniak, který ve finálové jízdě dojel třetí.

Foto: Slawomir Kowalski, ČTK

plochodrážník Jan Kvěch (vlevo) se stříbrnou medailí.

Článek

Dvacetiletý Kvěch jel finále v Praze a Cardiffu, kde pokaždé skončil čtvrtý, v Toruni vypadl v semifinále. "Nebyl to pro mě nejlepší závod," citoval Kvěcha server speedwaya-z.cz. "Ale v celkové klasifikaci jsem druhý, to je pro mě úžasný moment. V seriálu jsem neměl tolik štěstí, potřetí jsem nebyl na pódiu, dvakrát jsem byl čtvrtý. A dnes jsem se cítil dobře na motorce, ale měl jsem problémy po startech," konstatoval.

V hlavním toruňském závodě triumfoval slovenský jezdec Martin Vaculík. Ve finále za sebou nechal domácí superstar a staronového mistra světa Bartosze Zmarzlika, čerstvého mistra Evropy Leona Madsena z Dánska a dalšího polského jezdce Macieje Janowského. Vaculík přidal druhý triumf v sezoně SGP po vítězství v Praze a v konečné klasifikaci skončil devátý.

Grand Prix Polska, závěrečný závod MS na ploché dráze:
Finále:
1. Vaculík (SR)
2. Zmarzlik (Pol.)
3. Madsen (Dán.)
4. Janowski (Pol.)
Konečné pořadí MS (po 10 závodech):
1. Zmarzlik 166
2. Madsen 133
3. Janowski 106
...26. Kvěch (ČR) 1
Konečné pořadí MS juniorů do 21 let (po 3 závodech):
1. Cierniak (Pol.) 56
2. Kvěch 39
3. Miškowiak (Pol.) 38
...7. Chlupáč 24
19. Klíma 8
24. Belan (všichni ČR) 1

Reklama

Související témata: