Hlavní obsah

Na motorkách až pod oblaka. Extrém, kdy tuhla krev v žilách

Praha

Extrémní enduro závody si prožili jezdci na motorkách v Turecku. Odstartovali u moře, skončili pod oblaky. Z desítek závodníků se nakonec radoval z výhry Graham Jarvis z Velké Británie. Když se podíváte na video, co vše museli zvládnout, občas polknete.

Extrémní enduro závod v TureckuVideo: Reuters

 
Článek

Stále na pozoru. Extrémní podmínky, voda, stoupání, kameny, úzké stezky. To vše nejlépe zvládl Jarvis, který zde vyhrál poprvé. Enduro, které jezdce otestovalo od pláže, přes les až horský terén. A to po dobu tří dnů.

Brit měl přitom špatný start, uvízl a před něj se dostalo několik závodníků. Dvaačtyřicetiletý motorkář také přišel o spojku v polovině závodu, ale nakonec přes tyto nesnáze slavil. Druhý skončil Mario Roman ze Španělska, třetí dojel Wade Young z Jihoafrické republiky.

Do cíle se nakonec dostalo jedenatřicet jezdců, kteří dojeli až k vrcholu hory Olympos v nadmořské výšce 2365 metrů. Všichni byli odměněni zlatou medailí. Vyhrál ale jen jeden.

„Nemůžu uvěřit, že jsem vyhrál. Ve dvaačtyřiceti letech jsem si říkal, že to může být moje poslední šance, takže jsem musel pokračovat, tlačil jsem do toho, jak to jen šlo," okomentoval výhru Jarvis.

Reklama

Související témata: