Hlavní obsah

Pešek: Na prvenství jsem útočil marně

Potřetí v kariéře se Lukáš Pešek probojoval při nedělní Velké ceně Německa silničních motocyklů na stupně vítězů. Po vítězství v kvalifikaci však opět nedosáhl na premiérové vítězství a skončil třetí. "Umístění v cíli mohlo být lepší, to každopádně," říká Pešek v rozhovoru pro Právo.

Článek

Nejste po vítězství v kvalifikaci přece jen zklamán ze třetího místa? Umístění v cíli mohlo být lepší, to každopádně. Hodně jsem si na Sachsenringu věřil, při závodě se snažil být trpělivý, jenže na prvenství jsem v závěru útočil marně. Motorka šla dobře, byl tam jen drobný problém se zadním kolem, ale na ten bych neúspěšnost v boji o prvenství nesváděl.

Tak proč vám to nevyšlo? Hlídal jsem si dost dlouho Pasiniho i Bautistu před sebou, přemýšlel o vhodném okamžiku na útok a věděl, že to musí gradovat až v závěru. V předposledním kole jsem to tedy při nájezdu do levé zatáčky zkusil, jenže nebyl jsem dost agresivní. Dostal jsem se sice přes ně, jak jsem plánoval, jenže než jsem srovnal stopu, oba mě záhy předjeli a pak už mi žádný prostor k dalšímu manévru nenechali, i když dojezd byl hodně těsný.

Znervózňuje vás čekání na triumf v závodě? Samozřejmě bych ho už chtěl zažít, pořád si ale vážím každého umístění na stupních a bylo moc prima, jak mi tu naši fanoušci hned na dráze předávali vlajku. Třeba si ten kýžený triumf schovávám pro víc českých lidí do Brna, teď ale během pětitýdenní pauzy chci hlavně odpočívat. Z deseti letošních pokusů mi nyní vyšlo už potřetí pódium, a to jsem rád, protože jsem taky klidně třeba nemusel vůbec dojet do cíle, byť jsem stál na pole position.

Nastal na Sachsenringu nějaký kritický moment? Ne, to zase ne, nic vážného jsem naštěstí řešit nemusel. Docela dobře vyšel i pro mne většinou kritický start, žádnou výraznou ztrátu jsem nenabral. Pár takových momentů, které mohly přinést pád, v závodě ale bylo. Ať už při tlačenici v úvodu, kdy jsem musel předjíždět, nebo pak při souboji s Bautistou a Pasinim.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.