Hlavní obsah

Pešek si premiéru s novým strojem příliš neužil. Nejdřív porucha, pak déšť

Praha/Sepang

Motocyklista Lukáš Pešek si v pondělí v malajsijském Sepangu odbyl premiéru s motocyklem královské kubatury MotoGP. Stroje Suter -BMW specifikace CRT si ale příliš neužil. Kvůli poruše a posléze dešti odkroužil jen devatenáct kol, během nichž zaznamenal třetí nejrychlejší čas dne.

Foto: Sport.cz

Zleva Lukáš Pešek, Danilo Petrucci, šéf stáje IodaRacing Giampiero Sacchi a jezdec Moto2 Johann Zarco při slavnostní prezentaci v Trevisu.

Článek

Pešek se kvůli poruše musel prostřídat na jednom stroji se svým parťákem z týmu IodaRacing Danilem Petruccim. „Bohužel jsem se svezl až ke konci dne. Dopoledne jezdil týmový kolega, a když jsem měl na motocykl usednout já, tak se motorka porouchala. Museli jsme tedy přestavět druhý stroj. Odpoledne však začalo pršet," lamentoval nováček královské kubatury po skončení prvního dne testů.

První pocity z nového stroje jej nicméně naplnily optimismem. „Ujel jsem celkem devatenáct kol a pocity z první jízdy nejsou vůbec špatné. Naše motorka je oproti superbikovým speciálům menší, ale ovládá se dobře. Zítra bych měl jezdit celý den s ostatními jezdci MotoGP. Doufám tedy, že již bude sucho," věří Pešek, který se do mistrovství světa silničních motocyklů vrací po dvouleté pauze.

Reklama

Související témata: