Hlavní obsah

Pešek: Už jsem potřeboval skončit vpředu

Lukáš Pešek si dojel při sobotní Velké ceně Nizozemska v Assenu pro sedmé místo a po třech nepovedených závodech byl opět spokojený. „Někomu by se takové umístění mohlo zdál slabé, ale já to beru jako úspěch,“ říká český jezdec v rozhovoru pro Právo.

Článek

Jak hodnotíte sedmé místo z Assenu?

Někomu by se takové umístění mohlo zdál slabé, ale já to beru jako úspěch. Po třech nepovedených závodech jsem už potřeboval skončit vpředu. Když si ještě uvědomím, že jsem v tréninku zadřel dva válce připravené na tento závod, nakonec musí převládnout spokojenost.

Po vydařené kvalifikaci jste stál na druhé pozici roštu, s jakou taktikou jste vyrážel do závodu?

Plán byl držet se od startu v čelní skupině a hlavně dojet, abych konečně posbíral trochu vydatnější porci bodů. Bohužel motocykl neměl ve vysokých otáčkách takový výkon, jaký bych potřeboval, takže jsem byl vůbec rád, že jsem s nejlepšími držel krok.

Co jste na trati se snažil udělat pro vylepšení umístění?

Všechno možné. V technických pasážích okruhu jsem měl pocit, že mi to jede líp, tak jsem se právě tam snažil jít dopředu, ale Corsi či později Kojana mi pokus o předjetí pokaždé rychle vrátili. Ke konci jsem začal hodně riskovat, ale ukázalo se, že ani to nestačí.

Od stupňů vítězů vás nakonec dělilo půl sekundy...

Právě ten absolutní výkon na rovince mi chyběl. Snad jsme ale tu mizérii předchozích startů, kterou provázela i značná smůla, už zlomili a dostali se s týmem znovu do pohody. Na příští závod v Německu bychom měli mít i vylepšený válec, takže jsem optimista. Chci se zase vážně dostat do hry o stupně vítězů, od 20. května jsem na nich nestál a už mi to trochu chybí.

Reklama

Související témata: