Hlavní obsah

Podmol je po zranění z Dakaru zpět za řídítky motocyklu

Motocyklový jezdec Libor Podmol se po lednovém zranění na Rallye Dakar, kde mu po pádu hned v první etapě praskl hrudní obratel a zlomil si tři žebra, vrátil k freestyle motokrosu. O víkendu se ve Vídni představil v exhibiční show Masters of Dirt a s dakarským speciálem skočil salto.

Foto: archiv Libora Podmola

Libor Podmol na dálkové rallye.

Článek

"Zdravotně to ještě není na sto procent, ale už jsem zpět v práci," uvedl Podmol v tiskové zprávě. V minulých týdnech se vedle léčení lednového zranění zaměřil i na starší "bolístky". Z levé nohy si nechal vyndat všechny kovové předměty po předchozích lékařských zákrocích.

"Operace byla divoká, šrouby se musely odvrtávat a dokonce se prý zlomil vrták, který se rozletěl se po sále. Nakonec se vše perfektně zvládlo. Čtrnáct dní jsem kulhal a teď jsem nějaké čtyři týdny v tréninku," řekl bývalý mistr světa ve freestyle motokrosu.

Zklamaný Libor Podmol. První etapu dokončil po nehodě ve velkých bolestech a na Dakaru končíVideo: Libor Podmol

V Rakousku v minulých dnech nechtěl chybět i proto, že show Masters of Dirt letos slaví dvacet let. Představil se na ní jako speciální host - když vjel do arény, na velké obrazovce běželo jeho video z Dakaru. "Pak jsem vyšvihl rovný skok, salto a salto s trikem, což lidi nikde na světě ještě neviděli na dakarském speciálu. Sklidil potlesk a jel zas do depa," pousmál se Podmol.

Zraněný Libor Podmol se vrátil z Dakaru. Z letiště ho domů vezla sanitkaVideo: Sport.cz

Nyní trénuje ve Francii a v sobotu se představí v Mnichově na Night of The Jumps, kde společně s bratrem Filipem a Matějem Česákem bude bojovat v soutěži národů.

"Mezinárodní závod ve freestyle motokrosu jsem nejel od pádu v roku 2019 v Mnichově, při kterém jsem si zlomil obě nohy. Celkem se těším, ale rozhodně nechci nic uspěchat. Freestylem se hodlám bavit přes léto a od léta pojedu opět přípravu na Rallye Dakar 2024," dodal Podmol.

Libor Podmol v podcastu MixzónaVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata: