Hlavní obsah

Podmol při jubilejních FMX Gladiator Games předvede salto na dakarském speciálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svátek pro fanoušky freestyle motokrosu se blíží. Už v sobotu se uskuteční 20. ročník populární FMX Gladiator Games a legendární český závodník Libor Podmol se tam chystá ukázat velké věci. Tradiční freestyle motokrosová akce startuje v O2 aréně v 18:00. „Dva roky byla Praha bez hlavní freestyle motokrosové akce Evropy. Přijedou slavní jezdci a dakarská motorka tu také ještě neskákala, bude sranda," prohlásil nejúspěšnější český zástupce v tomto sportu.

Foto: Ondřej Horálek/Patrik Procházka

Populární FMX Gladiator Games ozdobí startem i Libor Podmol.

Článek

„Právě Gladiátoři nás hodně ovlivnili při rozhodování co se životem," vzpomínal na začátky populární akce Podmol. Sám se postupem let stal nedílnou součástí této adrenalinové události. Právě zde předvedl zcela poprvé dvojité salto, nebo salto vpřed na motorce. Fanouškům ukázal svůj trik Surfer Flip nebo náročný Body Varial.

„Všechny ročníky se mi slévají do jedné velké jízdy. Jen je úlet, že ta jízda trvá už dvacet let," tvrdil mistr světa z roku 2010, několikanásobný vítěz prestižních X-Games a úspěšný účastník Dakarské rallye. V sobotu s ním bude společně také jeho bratr Filip. „Je ve formě a určitě bude chtít dominovat a vyhrát celý exhibiční závod."

Backflip Libora Podmola na dakarské motorceVideo: Facebook Libora Podmola

Aktivity Podmola se neorientují pouze na sport, napsal několik knih, připravil workoutový program, produkoval hudební klip a natočil také filmy. Po dokumentárním snímku Cesta je cíl produkoval pro fanoušky snímek Život je cíl. „Momentálně jsem se vrátil z natáčení mého nového filmu Adam a jeho poslední cesta. Tentokrát se jedná o hraný film s herci. Od té doby makám a denně sedím na motorce," popsal Podmol, který své triky představí také na FMX Gladiator Games.

Foto: Foto: Ondřej Horálek/Patrik Procházka

Libor Podmol se představí na populární akci FMX Gladiator Games.

A to i když má v nohách stále několik šroubů kvůli četným zlomeninám po karambolech na motorce. „Nohy nejsou ideální, ale jiné nemám, na motorce mě neomezují, spíše trochu v běžném životě. Ale v březnu jsem byl na vyndávání šroubů, pár jich už nemám a kosti srůstají," dodal Podmol, který rovněž bude připravovat PODMOL Brothers MOTIVATION show v Karlových Varech.

V sobotu 18. června budou v KV aréně poprvé létat motorky, kola nebo koloběžky. Podmol bude večerem provázet. „Přípravy jsou v plném proudu, takový formát eventu v Česku ani na světě ještě ani nebyl. Vstupenky jsou stále dostupné," lákal fanoušky.

Reklama

Související témata: