Hlavní obsah

Pusťte Podmola domů! Šampion ve freestyle motokrosu rozjel kondiční program pro fanoušky

Nezastavila ho vleklá zranění, po léčbě na nemocničním lůžku se vždycky dokázal vrátit zpátky a získávat medaile. Tajemství nezdolného Libora Podmola teď může odkrýt každý. Freestyle motokrosař v pondělí oficiálně spustil workoutový projekt Podmol Get Fit, se kterým se lze dostat do formy. „Program začíná 21 denní výzvou, kdy každý den pošlu email s motivačním vzkazem a videem, podle kterého se bude cvičit, posilovat, jógovat nebo meditovat. Myslím, že je to skvělá věc zvlášť v dnešní neveselé době, kdy není možné chodit na sportoviště," prohlásil Podmol.

Foto: Foto: Libor Podmol

Freestyle motokrosař Libor Podmol má velké plány.

Článek

Celou kariéru se zajímá o to, jak být v kondici, aby mohl držet krok se světovou špičkou. Vyzkoušel řadu různých tréninků i pomoc od úzce specializovaných profesionálů. A teď se chce Libor Podmol o své znalosti podělit. Jeho program kombinuje letité zkušenosti s cvičením, tréninkem v fyzioterapie, jógy nebo meditace.

„Je jedno, jestli je někdo po zranění, mimo formu, s pár kily navíc nebo trochu ztrácí motivaci do pohybu. Podmol Get Fit minimálně každého jednoduše nastartuje přes funkční postupy, které jsem si sám otestoval. Stačí mít dvě jednoruční činky, míč a třeba karimatku," popsal Podmol, několikanásobný vítěz X-Games.

Cvičení je srozumitelné zcela pro všechny, jedno video má kolem 40 minut. „Ideální program v době omezeného pohybu. Máme teď všichni čas a doufejme, že koronavirus ustoupí co nejdříve," přál si Podmol, který je v současné době ve větším kontaktu se svými fanoušky. „Často se mě ptají, jak začít s posilováním nebo s meditací. Na svých sociálních sítích jim odpovídám a věnuji se jim. Zároveň od pondělního dne podstupuji rovněž 21 denní výzvu."

První díl online kondičního programu je zdarma. Kromě představení celého cyklu je v něm patnáctiminutové cvičení na statickém prkně, které pomůže pro zesílení svalů kolem páteře.

Elitní freestyle motokrosař si v minulém roce přivodil komplikovaná zranění, když po nepovedeném triku dopadl z několikametrové výšky nohama na zem. Po operaci mu přibylo v jeho nohách 39 šroubů, dohromady jich má už 43. Dva měsíce strávil na vozíčku. „Nohy se zlepšují. Zranění bylo o dost vážnější než jsem si ze začátku připouštěl. Není to 100%, ale už se každý den vozím na motorce po zahradě a získávám zpět techniku. Na skákání to zatím ještě není, ale bude," doplnil Podmol, kterého stále intenzivně láká účast na Dakarské rallye.

Reklama