Hlavní obsah

Trojnásobný vicemistr světa Dovizioso skončí v MotoGP už v Misanu

Trojnásobný vicemistr světa MotoGP Andrea Dovizioso ukončí kariéru už po zářijové Velké ceně San Marina v Misanu. Šestatřicetiletý italský závodník v červenci oznámil, že z MotoGP odejde na konci sezony, během letní přestávky se ale rozhodl skončit už po Grand Prix na domácí trati.

Foto: Profimedia.cz

Trojnásobný vicemistr světa MotoGP Andrea Dovizioso

Článek

Dovizioso jezdí od loňského září na yamaze, na niž přesedlal po osmi letech z ducati. Přiznal, že si na jiný stroj nemůže zvyknout. "Nikdy jsem se na té motorce necítil dobře a nebyl jsem z ní schopný vymáčknout její potenciál. Nešlo to tak, jak jsme doufali, ale stálo za to to zkusit," uvedl Dovizioso, jehož letošním maximem je jedenácté místo z Portugalska.

Mistr světa v nejslabší třídě do 125 ccm z roku 2004 zažil nejúspěšnější období v MotoGP v letech 2017-2019, kdy byl v hodnocení šampionátu pokaždé druhý za Španělem Marcem Márquezem. Na kontě má 24 vyhraných Velkých cen, z toho 15 v královské kategorii.

Doviziosovi zbývají v kariéře odjet poslední tři Velké ceny: nyní o víkendu v Británii, poté v Rakousku a 4. září v Misanu. Pro zbytek sezony ho v satelitním týmu Yamahy RNF nahradí Brit Cal Crutchlow.

Reklama

Související témata: