Hlavní obsah

Z Königa nebyl doktor zrovna nadšený. Léčí letos už třetí zlomeninu, kloub v noze má na tři kusy

Vyloženě rozlámaně se cítí Oliver König po domácím vystoupení na MS superbiků v Mostě. Se zlomenou kůstku v nártu nohy, která byla důsledkem pádu ve sprintu, ještě odjel nedělní závod, ale následky jsou vážnější, než se původně zdálo.

Foto: Orelac Racing

Český motocyklový závodník Oliver König na trati.

Článek

„Kloub je momentálně na tři kusy, sám jsem z toho překvapený. Dva dny po závodě nemohu vůbec chodit a na nohu se pořádně postavit," popisoval König léčící už třetí zlomeninu, kterou si přivodil v tomto roce. Před sezonou na ruce, v červnu klíční kost a nyní nohu. „Doktor ze mě zrovna nadšený nebyl," připustil König, který přitom navzdory zranění v neděli byl pouze dvě vteřiny za bodovanou pozicí.

Po konci závodu jezdec z týmu Orelac Racing dokonce před diváky sesedl z motorky a šel je pozdravit. „Tomu zpětně nerozumím, protože teď momentálně nemohu skoro vůbec chodit. Cítil jsem se totálně unavený jak psychicky, tak fyzicky," popisoval König, který bude zlomenou nohu léčit konzervativním způsobem. Momentálně ji má zafixovanou. „Skoro nic nesmím dělat, jen se modlit, aby se kost nehnula. Snažím se alespoň posilovat ruce."

Foto: Orelac Racing

Český motocyklový závodník Oliver König.

MS superbiků má nyní pauzu až do září, u pokračování ve Francii König nechce chybět. Jeho počínání vyvolalo ohlas také v paddocku. „Mechanici z různých týmů říkali, že si body zasloužím více než jejich jezdci. To mě potěšilo, jak mi vyjádřili respekt," líčil český jezdec, kterého při zdravotních trablech inspiruje Jorge Lorenzo.

Španělský jezdec z MotoGP si před několika lety zlomil klíční kost, ale bleskově byl uschopněn. Po pátečním pádu a následné operaci už v neděli nastoupil do závodu. „Jeho příběh jsem si furt přehrával po své červnové zlomenině klíční kosti, která se hojí dobře a koncem roku půjdu do nemocnice na odstranění šroubů," dodal König.

Reklama

Související témata: