Hlavní obsah

Že já radši nebyl pátý, říká český hrdina naštvaně po druhém místě. Hned má další šanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parádní výsledek, zároveň moment k naštvání. V hektickém víkendu si Václav Milík připsal nedělní druhé místo na Zlaté přilbě, o den dříve úspěšně bojoval s Krosnem o postup do polské plochodrážní extraligy a v pátek si v závěrečném dílu ME v Pardubicích pro změnu nepřipsal nijak zářivé umístění. Ale to už ho nemusí mrzet. Na další úspěch má před domácím publikem šanci hned v pondělí od 19:00 při Tomíčkově memoriálu v Praze na Markétě. Tamní organizátoři už mají definitivní podobu startovní listiny.

Foto: David Taneček, ČTK

Václav Milík s rozpačitým výrazem ve tváři na pardubických stupních.

Článek

V pardubickém cíli Milík nezářil, ač byl jasně nejlepším Čechem, jediným ve finálové šestce. "Šťastný určitě nejsem, protože Zlatá přilba je jen o tom prvním místu. Snažil jsem se, byl jsem rychlejší než Dan (Bewley), jemuž se povedl start, ale nebylo kudy ho předjet, dráha dnes nebyla tolik závodivá. Dobře si blokoval tu lajnu, nenašel jsem cestu, jak se dostat před něj," popsal marnou snahu o předjetí britského soupeře Milík.

Cítí ovšem formu, jakou v minulých letech neměl. Chtěl urvat během víkendu více. "Roky letí a šance to tady ještě někdy znovu vyhrát se tenčí. Jsem z toho smutný, je to vážně škoda, když už se dostanete až do té finálové jízdy. Mrzí to o to víc, že chyběl takový kousek. Snad jsem měl raději přijet pátý," přemítal devětadvacetiletý Milík po Zlaté přilbě.

Přijede i pardubický vítěz
Pražští pořadatelé včera zaplnili poslední volné místo ve startovní listině Tomíčkova memoriálu. Obsadil ho německý talent a vítěz sobotní zlaté stuhy Norick Blödorn. Povedlo se jim tak k odvetě přivést pardubického vítěze, ovšem pouze juniorského. Vítěz nedělní Zlaté přilby Bewley má povinnosti ve Švédsku.
Ale i Blödorn zvyšuje pražskou konkurenci vedle Dána Hansena, Slovince Škorji, Poláků Kowalského a Buczkowského, ale i zářícího domácího juniora Kvěcha.
Před večerní bitvou, nabízejí organizátoři i vcelku ojedinělou možnost zavítat do depa mezi aktéry. Vstupenky na Ticketportal.cz.

V sobotu pomohl Krosnu k postupu do polské extraligy na úkor Zieloné Gory. Tam v poslední jízdě čelil úpornému útoku soupeře, v jízdě nakonec udržel klíčovou třetí pozici. V Pardubicích pro změnu naháněl protivníka. Marně.

A jak to bude v pondělí večer v Praze? Patří mezi favority, ale po třídenním ostrém zápřahu se může stát cokoli. „Ještě jsem Memoriál nevyhrál, takže mě to láká," říká před další výzvou v končící sezoně.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články