Hlavní obsah

Dva závody na Hugaroringu, dva cenné poháry

Napínavý souboj o vítězství dua Mičánek-Formánek ve vytrvalostním závodu a třetí místo Kurta Wagnera ve sprintu. Výsledky, které si přivezl tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra z prvního závodu středoevropského zónového mistrovství FIA CEZ na Hugaroringu.

Foto: Buggyra media

Jiří Mičánek jr. za volantem.

Článek

Tým do úvodního podniku šestidílného seriálu nastoupil se dvěma vozy Lamborghini Huracán ST EVO 2. Na středoevropských závodech se objevily úplně poprvé a v národních barvách českého týmu ukázaly, že jsou jednoznačně jedněmi z nejvíc konkurenceschopných aut ve startovním poli. Stejně jako týmoví jezdci.

Stačí se podívat na výsledek sobotního vytrvalostního závodu. Dvojice Jiří Mičánek jr. a Bronislav Formánek dojela na prvním místě v prestižní třídě GTC, celkově pak byla druhá. Za sebou nechala hned několik vozů výkonnější kategorie GT3.

„Víkend na Hungaroringu byl pro nás skvělý ve dvou ohledech - za prvé vezeme dva opravdu cenné poháry za vítězství ve vytrvalosti a třetí místo ve sprintu, za druhé jsme si otestovali v závodním režimu naše auta, která jsou stále ještě nová. Díky takovýmto závodům dokážeme víc a víc odhalovat jejich potenciál, který pak budeme chtít přetavit v nejlepší možné výsledky v seriálu Lamborghini Super Trofeo Europe," komentuje manažer týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra Jiří Mičánek jr.

Bronislav Formánek měl při testech těžkou nehoduVideo: Buggyra

Právě on v sobotu dojížděl vítězný vytrvalostní závod, ve kterém musel odrážet útoky Itala Philippa Barona s Ferrari 488 GTC. Tvrdý souboj nakonec skončil kolizí, kterou Baron poslal Mičánka mimo trať. Český závodník se ale dokázal vrátit zpět na trať a závod dokončit, zatímco konkurenční Ferrari skončilo mimo trať s ulomeným zavěšením kola.

Tým se nyní bude soustředit na další přípravu na účast v seriálu Lamborghini Super Trofeo Europe. „Další závod je v kalendáři až na začátku června, pauzu ale vyplníme dalším programem. Máme naplánováno dvoje testování - první už tento týden v Brně, další pak v Misanu," nastínil Jiří Mičánek.

Reklama

Související témata: