Hlavní obsah

Úspěch v Imole, Formánek se Zárubou zapomněli na vážnou nehodu při testech

Těžký závodní víkend, komplikované podmínky, nová trať. To vše dokázal tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra v Imole přetavit v první stupně vítězů v sezoně. Bronislav Formánek s Josefem Zárubou dojeli v sobotu třetí ve třídě Pro-AM, v neděli pak byli pátí. Start seriálu Lamborghini Super Trofeo Europe pro ěn skončil úspěchem. Dvojice zapomněla na předchozí vážnou nehodu při testech.

Foto: Buggyra media

Bronislav Formánek s Josefem Zárubou dojeli v Imole jednou třetí.

Článek

Dobrý začátek, z Imoly si přivezli první pódiové umístění.

„Jezdci se zvládli skvěle zkoncentrovat a stejně tak pracoval tým. Je to pro nás po složitém týdnu obrovské zadostiučinění," pochvaluje si po úvodním podniku sezony manažer týmu Jiří Mičánek jr. Ještě ve čtvrtek odpoledne si přitom nebyl jistý, jestli má oba piloty. Formánek po těžké nehodě zvažoval, jestli do závodního víkendu zvládne naplno nastoupit. Nakonec sázka na to, že jej zranění nebudou limitovat, vyšla.

Bronislav Formánek měl při testech těžkou nehoduVideo: Buggyra

„Jednoznačně pozitivní zpráva je, že jsme si dokázali, že dokážeme plnit náš cíl dojíždět pravidelně na stupních vítězů. Potřebujeme ale trochu štěstí, které nám v neděli tak jako loni chybělo," hodnotí úvodní víkend prestižního šampionátu manažer týmu Jiří Mičánek.

Další podnik seriálu se jede za až za dva měsíce - na začátku června se na tři desítky Huracánů potkají na jihu Francie na okruhu Paul Ricard. Neobvykle dlouhou pauzu plánuje tým Mičánek Motorsport powered by Buggyra vyplnit dalším závodním programem – Bronislav Formánek se už za týden postaví s Jiřím Mičánkem na start prvního podniku středoevropského zónového mistrovství na Hungaroringu.

Reklama

Související témata: