Hlavní obsah

Kouble je i nadále osmý v endurovém MS, Škuta si vylepšil své maximum

Nejlepší český endurový jezdec současnosti Kryštof Kouble vybojoval ve třetím závodě mistrovství světa ve finské Heinole 17 bodů do pořadí kategorie Enduro 2. Člen týmu KBS ÚAMK Unhošť obsadil sedmé a osmé místo, průběžně je i nadále osmý.

Foto: http://paja-enduro.cz/

Ilustrační foto.

Článek

"Testy byly nádherné, ale nevyzpytatelné. Trať začala postupně osychat a pár lidem, i mně, se to vymstilo. Na posledním enduro testu jsem v docela velké rychlosti spadnul, ale naštěstí jsem v cíli," řekl Kouble na facebookovém profilu týmu.

"Je to mistrovství světa a závodí se tady ve vteřinách. Že by si to někdo na posledním testu jen pohlídal, to nejde. Každý tady riskuje," podotkl jezdec, který letos v MS nasbíral 45 bodů.

Mezi juniory zajel své životní maximum v MS Matěj Škuta, který byl v sobotu čtvrtý v kategorii Junior 2 a v absolutní pořadí byl desátý. V neděli poté dojel sedmý a absolutně čtrnáctý. V průběžném pořadí je šestý v kategorii a patnáctý bez rozdílu tříd.

"Sobota byla super. V neděli to opět začalo dobře, ale na druhém extrémním testu jsem si přetočil nohu. Bolelo to, ale mohl jsem pokračovat, což bylo hlavní. Získal jsem nějaké další body," řekl Škuta.

V doprovodném Světovém poháru byl v kategorii Open 4s Jakub Hroneš čtvrtý a šestý, celkově je čtvrtý. V kategorii Open 2s chyběl na startu Jiří Hádek, který tak přišel o vedení v průběžném pořadí.

Světový šampionát pokračuje již tento týden ve Švédsku, netradičně se pojede v pátek a v sobotu.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Miami Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240505T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami
Velká cena Miami
Velká cena Miami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.