Hlavní obsah

Kouble se dostal v endurovém MS dvakrát do desítky

Aktuálně nejlepší český endurový jezdec Kryštof Kouble vybojoval v závodě mistrovství světa ve Španělsku dvě bodovaná místa v první desítce. V sobotu byl v kategorii Enduro 2 osmý, v neděli desátý a v průběžném pořadí šampionátu mu po dvou Grand Prix patří osmé místo. Mezi juniory se dařilo Matěji Škutovi, který bodoval v absolutním pořadí a v kategorii Junior 2 je průběžně šestý.

Foto: Sport.cz

Český Trophy Team pro Šestidenní v Chile. Zleva: Patrik Markvart, Kryštof Kouble, manažer Jiří Pošík, Jaromír Romančík a Jiří Hádek.

Článek

"V sobotu jsem měl super začátek, ale ke konci se nedařilo. V neděli to bylo podobné. Udělal jsem si něco se zápěstím a podle toho to vypadalo. První dva testy jsem dokázal zajet vepředu s nejlepšími, ale na enduro testu jsem s tím opět bojoval," uvedl Kouble na facebookovém profilu týmu KBS ÚAMK Unhošť, za který jezdí. "Nevím, co jsem tam dělal špatně. Dával jsme do toho všechno, ale čas tam nebyl. To se ale někdy stává," konstatoval.

Jeho týmový kolega Škuta byl v sobotu i v neděli ve své třídě šestý, v absolutním pořadí obsadil 14. a 13. místo V dílčí kategorii dosáhli na body i Matyáš Chlum a Jaroslav Kalný. Chlum byl dvakrát osmý, Kalný dvanáctý a desátý.

V doprovodném Světovém poháru se v kategorii Open 2s dařilo Jiřímu Hádkovi a Robertu Friedrichovi, kteří si připsali shodně první a druhé místo. Hádek vyhrál v sobotu, Friedrich v neděli. Celkově vede Hádek. V Open 4s byl Jakub Hroneš čtvrtý a třetí, celkově je čtvrtý.

Mistrovství světa bude pokračovat třetím dílem na konci května ve Finsku.

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Emilia Romagna - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240518T16 : 00:00+0200
Velká cena Emilia Romagna - kvalifikace
Velká cena Emilia Romagna - kvalifikace
Velká cena Emilia Romagna - kvalifikace
  Velká cena Emilia Romagna dnes 15 : 00
20240519T15 : 00:00+0200
Velká cena Emilia Romagna
Velká cena Emilia Romagna
Velká cena Emilia Romagna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.