Hlavní obsah

Lacko byl v Zolderu třetí v hlavním závodě, průběžně je dál čtvrtý

Automobilový jezdec Adam Lacko obsadil v dnešním hlavním závodě mistrovství Evropy tahačů v belgickém Zolderu třetí místo a rozšířil letošní sbírku pódiových umístění. Ve druhé jízdě byl člen týmu Buggyra ZM Racing čtvrtý a čtvrtý je i průběžně. V čele je nadále Maďar Norbert Kiss, jenž dojel dvakrát druhý.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko na archivním snímku

Článek

"První jízda se nejela úplně na vodě, ale na takové osmrknuté trati. Nebylo sucho ani mokro, což nemám moc rád, protože je problém s nastavením (tahače). Ale nějak jsem se s tím popral a nedopadlo to špatně. S třetím místem jsem byl spokojený," uvedl Lacko. Do první jízdy startoval z druhé řady a rychle se dostal na bronzovou pozici, kterou udržel až do cíle. Vyhrál Sascha Lenz z Německa.

Druhá handicapová jízda, do které nejlepších osm odstartovalo v opačném pořadí, byla mnohem dramatičtější. Lacko jezdil většinou až sedmý, ale v závěru se mu podařilo posunout se těsně pod stupně vítězů. Vyhrál Němec Jochen Hahn stylem start - cíl.

"Byla to řežba od prvního do posledního kola a ještě v poslední zatáčce jsem se zapotil. Chvíli jsem byl snad i devátý, pak šestý sedmý...Furt se to předjíždělo a myslím si, že i pro diváky to byl pěkný závod. Za konečné čtvrté místo jsem velmi rád a sobotu beru jako úspěšný den. Uvidíme, co bude zítra," dodal Lacko.

Reklama

Související témata: