Hlavní obsah

Lacko přidal v neděli v Mostě další druhé místo, průběžně je stále čtvrtý

Automobilový jezdec Adam Lacko vybojoval v neděli stejně jako o den dříve druhé místo v závodě mistrovství Evropy tahačů, v průběžném pořadí seriálu je i nadále čtvrtý. Jedničce týmu Buggyra ZM Racing se ale podařilo mírně snížit ztrátu na třetího Němce Saschu Lenze na 26 bodů. V čele je i nadále obhájce titulu Norbert Kiss z Maďarska, který na severu Čech oba dny vyhrál hlavní závod.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Přetlačovaná dvou tahačů Buggyra v Mostě. Vlevo Téo Calvet z Francie, vpravo Adam Lacko.

Článek

Lacko byl v dnešní první jízdě pátý, když pozici držel od startu až do cíle. V druhém handicapovém závodě, do kterého elitní osmička startuje v obráceném pořadí, sedmatřicetiletý český pilot jezdil dlouho třetí, v osmém kole se mu ale podařilo předjet Lukase Hahna z Německa a zopakoval sobotní výsledek.

"Dnešní nastavení auta bylo výrazně lepší než v sobotu. V posledním závodě jsem nechtěl s předjetím Hahna čekat, abych neudělal nějakou chybu. Viděl jsem v zrcátku hladové vlčáky, kteří čekali na moje zaváhání. První pokus o předjetí mi sice nevyšel, ale alespoň se pobavili diváci. Druhý pokus v dvojité zatáčce po startu už byl na jistotu a povedl se," řekl Lacko. Rodák z Čeladné byl spokojený i proto, že se v ME přiblížil Lenzovi.

Evropský šampionát pokračuje šestým dílem za týden v belgickém Zolderu.

Mistrovství Evropy tahačů v Mostě
3. jízda:
1. Kiss (Maď./MAN)22:34,829
2. Lenz (Něm./MAN)-5,518
3. J. Hahn (Něm./Iveco)-7,477
...
5. Lacko (ČR/Buggyra)-10,222
4. jízda:
1. Anderson (Brit./MAN)22:51,806
2. Lacko-4,970
3. L. Hahn (Něm./Iveco)-7,239
Průběžné pořadí ME:
1. Kiss257
2. J. Hahn197
3. Lenz184
4. Lacko158

Reklama