Hlavní obsah

Lacko vybojoval na Nürburgringu druhé místo, v ME je nadále čtvrtý

Aktualizováno

Automobilový jezdec Adam Lacko vybojoval druhé místo v sobotním hlavním závodě mistrovství Evropy tahačů na německém okruhu Nürburgring. V druhé handicapové jízdě skončil člen týmu Buggyra ZM Racing šestý a v průběžném pořadí seriálu je nadále čtvrtý. V čele je Maďar Norbert Kiss, jenž hlavní dvojnásobně bodovanou jízdu vyhrál.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko v kabině svého tahače.

Článek

Sedmatřicetiletý Lacko se před dvěma týdny vracel ze Slovakiaringu bez umístění na stupních vítězů, v Německu pro něj čtvrtý díl šampionátu začal mnohem lépe. V kvalifikaci byl druhý a stříbrnou pozici uhájil i v první jízdě, ve které se za Kisse zařadil hned po startu a neopustil ji až do cíle.

"Máme první letošní pohár z hlavního závodu a ještě k tomu za druhé místo na Nürburgringu, v Mekce motorpostu. Takže super," radoval se Lacko. Od třetího kola měl menší problémy s brzdami. "Měly přes 600 stupňů, takže jsem si musel hodně hlídat záda. Ale podařilo se dojet na druhém místě, takže za mě velká spokojenost," dodal jediný český účastník ME.

Do druhé jízdy rodák z Čeladné startoval ze čtvrté řady, rychle se posunul na pátou pozici, pak ho ale předjel Kiss. Pro premiérové vítězství v ME si dojel Lukas Hahn, syn domácí legendy Jochena Hahna.

Mistrovství Evropy tahačů na Nürburgringu (Německo):
1. jízda:
1. Kiss (Maď./MAN) 23:12,226
2. Lacko (ČR/Buggyra) -3,398
3. J. J. Hahn (Něm./Iveco) -4,360
2. jízda:
1. L. Hahn (Něm./Iveco) 23:26,619
2. Albacete (Šp./MAN) -0,815
3. Halmová (Něm./Iveco) -2,275
...6. Lacko -3,431
Průběžné pořadí ME:
1. Kiss 187
2. J. Hahn 133
3. Lenz (Něm./MAN) 131
4. Lacko 107

Reklama

Související témata: