Hlavní obsah

Lacko vybojoval v Maďarsku další dvě medailová umístění a v ME je už čtvrtý

Adam Lacko vybojoval dnes v Maďarsku druhé a třetí místo v závodech mistrovství Evropy tahačů a v průběžném pořadí seriálu se posunul na čtvrtou pozici. Pilot týmu Buggyra ZM Racing v průběhů víkendu na okruhu Hungaroring celkem třikrát vystoupil na stupně vítězů, poté co v sobotu druhou jízdu vyhrál.

Foto: Buggyra media

Adam Lacko za volantem tahače Buggyra. (archivní foto)

Článek

"Po dlouhé době máme za sebou úspěšný maďarský víkend, protože v minulých letech jsme se sem moc netěšili. Letos jsme ale udělali změny, které se osvědčily," pochvaloval si Lacko. Do šampionátu vstoupil nevýraznými výsledky v květnu v Misanu, ale v pauze tým zapracoval na vylepšení brzd a výsledky se dostavily.

Sedmatřicetiletý rodák z Čeladné po sobotním triumfu v handicapovém závodě dnes obsadil v kvalifikaci druhé místo za domácí hvězdou a lídrem ME Norbertem Kissem a ve stejném pořadí oba dojeli i do cíle hlavního závodu.

"První jízda dopadla dobře. Byl jsem druhý v měřáku za Norbym a druhý jsem byl i po startu. Jochen (Hahn) se mě pár kol zkoušel udržet, ale naštěstí se mi podařilo mu ujet," řekl Lacko.

Do druhého závodu nastoupila nejrychlejší osmička tradičně v obráceném pořadí, ale z výhry se opět radoval Kiss. Pomohly mu i technické problémy druhého pilota Buggyry Téa Calveta z Francie, jenž vedl až do osmého kola, ale poté jej zradily brzdy. Lacko se postupně posouval vpřed, v posledním kole předjel Němce Saschu Lenze a skončil třetí.

"Byla to řežba až do posledního kola. Kluci mechanici odvedli výbornou práci a já jsem se jim mohl takhle odvděčit, za což jsem rád," podotkl Lacko.

Kontinentální šampionát bude pokračovat třetím dílem 2. a 3. července na Slovensku.

Mistrovství Evropy tahačů v Budapešti na okruhu Hungaroring:
3. jízda:
1. Kiss (Maď./MAN) 25:46,862
2. Lacko (ČR/Buggyra) -9,721
3. J. Hahn (Něm./Iveco) -16,049.
4. jízda:
1. Kiss 26:18,443
2. J. Hahn -5,228
3. Lacko -7,269.
Průběžné pořadí ME:
1. Kiss 101
2. Lenz (Něm./MAN) 83
3. J. Hahn 78
4. Lacko 59.

Reklama