Hlavní obsah

Nevídaný kousek! Motokrosař skočil ze 170metrové skály

Avoriaz/Praha

Tohle chtělo hodně odvahy! Freestylový motokrosař Tom Pages si připravil pro fanoušky dechberoucí trik. Ve francouzském lyžařském středisku Avoriaz nechal v říjnu postavit rampu na okraji 170 metrů vysokého útesu. Jeho let zakončený hladkým přistáním na padáku si můžete vychutnat ve videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Freestylový motokrosař Tom Pages skočil dvojité salto vpřed ze skály.Video: sntv

 
Článek

Šestatřicetiletý Francouz ke svému triku použil padáky dva. Jeden nasadil na svůj stroj a druhý hodil na záda. Následně se rozjel na sedmimetrovou rampu rychlostí 80 km/h, aby v hrůzu nahánějící výšce předvedl dvojité salto vpřed. Před tím, než otevřel se padák, se proletěl přes 50 metrů nad malebnou francouzskou krajinou. Jednalo se o první trik svého druhu v historii.

„Bylo těžké to provést. Měl jsem obavy, klepal jsem se. Bylo to podobné jako na závodech, ale tady nebyl prostor pro chybu. Příště možná zkusím dvojitý flip popředu odjet," prozradil jezdec. „Co budu muset v budoucnu udělat, abych po tomhle ještě dokázal ukojit své adrenalinové choutky? To nevím. Asi budu muset vymyslet něco ještě hloupějšího, abych se pobavil," žertoval po svém pokusu Pages.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Red Bull France (@redbullfrance)

Pages je legenda freestyle motokrosu. Je držitelem pěti zlatých medailí z prestižních X-Games a několikanásobným šampionem Red Bull X-Fighters.

Reklama