Hlavní obsah

Ohnivé peklo na okruhu. Pilot se dostal do děsivé situace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po startu z pole position mohl doufat, že vyhraje, ale nakonec byl Cameron Waters rád, že vůbec přežil. A to bez zranění. Potkalo ho opravdové ohnivé peklo. Na divokou scénu ze závodu sezóny v australské závodní sérii supersportovních vozů ale asi hned tak nezapomene. Plameny pocítil z bezprostřední blízkosti.

Foto: Profimedia.cz

Cameron Waters na ilustračním snímku z dubnového závodu v Perthu.

Článek

Jeho Ford Mustang V8 při závodě Darwin Triple Crown na okruhu Hidden Valley v severní Austrálii skončil jako ohořelá hromada šrotu.

Dosud nebylo zcela objasněno, jak k nehodě po pouhých pěti z 35 plánovaných kol došlo. Vyšetřování zatím naznačuje, že za vše mohla netěsnost palivového potrubí.

"Začal jsem dobře a v autě se cítil opravdu skvěle," hlásil Waters po závodě. "Ale když jsem byl na zadní rovince, najednou jsem si všiml plamenů v prostoru pro nohy."

Záhy pak 28letý jezdec viděl, že je konec. „Musel jsem co nejdříve vypadnout!"

Divákům se mohlo zdát, že to trvalo věčnost, než se Waters dostal z hořícího vozu.

Rychle vše řešili traťoví maršálové. Jezdec jim pomáhal hasit. „Byli skvělí, ale na autě je pořádná škoda," poznamenal pilot.

Reklama