Hlavní obsah

Prokletí Schumacherových! Synovec David si při hororové bouračce zlomil páteř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak říkají s oblibou němečtí komentátoři: Das ist motorsport. V rodině Schumacherových ale s ohledem na vážný stav Michaela při každé další nehodě pokračovatelů slavného rodu zatrne dvojnásob. A minulý víkend byl v tomto ohledu náročný tuplovaně. Syn legendy F1 Mick naštěstí havaroval při Velké ceně Japonska bez následků, synovec David měl v závodu seriálu DTM na Hockenheimringu mnohem větší smůlu a utrpěl zlomeninu páteře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

David Schumacher utrpěl zlomeninu páteře při závodu DTMVideo: Sport.cz

 
Článek

Dvacetiletý syn mladšího z bratrů Ralfa se v šestém kole závodu dostal před osmou zatáčkou do kontaktu s Thomasem Preiningem a oba jezdci narazili tvrdě do bariéry. Ve zmatku na dráze se pak navíc srazili ještě Dennis Olsen s Rolfem Ineichenem a hrozivou atmosféru celé situace orámoval výbuch ohnivé koule z Olsenova vozu.

Nad tratí visely okamžitě červené vlajky a kvarteto závodníků okamžitě převzali lékaři. Schumacher byl po prohlídce propuštěn domů, což na svém Instagramu potvrdila jeho matka Cora. Jenže o pár dnů později se situace výrazně zdramatizovala. „Když David dorazil domů, stěžoval si na bolest zad," prozradil magazínu Motorsport Ralf Schumacher. „Rozhodli jsme se proto vypravit do nemocnice v Salcburku na magnetickou rezonanci a ta odhalila frakturu bederního obratle. Podle lékařů rekonvalescence zabere šest týdnů," dodal vítěz šesti Velkých cen ve formuli 1. Podle deníku Bild navíc léčba proběhne konzervativně bez nutnosti operace.

Foto: Imago sportfotodienst/Eberhard Krieger, ČTK

David Schumacher při závodu DTM na Hockenheimringu.

Kdo způsobil havárii?

Mezitím se ovšem rozhořel spor, kdo tvrdý karambol vlastně způsobil. Preining tvrdí, že na vině byl Schumacher. Na Rakušanova slova ale ostře reagovala Cora Schumacherová. "Nejdůležitější je, že se Davidovi v rámci možností daří dobře. Nicméně musím říct, že mi nepřijde v pořádku, aby Thomas Preining házel špínu na našeho syna bez jakékoliv sebereflexe. On sám svůj vůz přetočil a ztratil nad ním kontrolu. Vždycky je ale jednodušší hledat chybu u jiných...," napsala na sociální síti.

Rodina Schumacherových žije už devět let ve stínu tragické nehody svého nejslavnějšího člena Michaela. Sedminásobný mistr světa formule 1 si před Silvestrem v roce 2013 při pádu během lyžování ve francouzských Alpách způsobil vážné poranění mozku a po měsících v umělém spánku zůstal ve velmi vážném stavu. Po propuštění z nemocnice je v péči rodiny ve svém domě na břehu Ženevského jezera a informace o jeho stavu jsou přísně chráněny.

Foto: Issei Kato, Reuters

Mick Schumacher vylézá z kokpitu po havárii při GP Japonska.

Michaelův syn Mick se mezitím dokázal rovněž dostat do elitního seriálu formule 1, kde aktuálně usedá do kokpitu vozu stáje Haas. Jeho budoucnost je ale krajně nejistá. Podobně jako jeho otec totiž vyznává ostrý styl jízdy a jen v letošním roce údajně stály tým jeho havárie 4 miliony liber (víc než 110 milionů korun).

Reklama

Související témata: