Hlavní obsah

Sedmnáctiletý závodník Gutiérrez tragicky zahynul. Účastníkem nehody je i jeho starší bratr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět motorsportu oplakává zmařený život talentovaného závodníka. Teprve sedmnáctiletý pilot série NASCAR Federico Gutiérrez zahynul během dopravní nehody nedaleko metropole Mexiko City. Účastníkem neštěstí je také jeho dvacetiletý sourozenec Max, rovněž nadějný závodník.

Foto: Daniel Suárez

Mexický závodník Federico Gutiérrez na archivním snímku.

Článek

K tragické události došlo u města Valle de Bravo západně od hlavního města. Bratři se tam na okresní silnici střetli s jiným vozem. Starší sourozenec Max v autě cestoval jako spolujezdec.

Federico byl mrtvý na místě, staršího bratra transportovali záchranáři vrtulníkem do nemocnice. Podle místních médií jeho zranění není životu ohrožující.

Bratři Gutiérrezové jsou v Mexiku populární a mladší Federico patřil k velkým oblíbencům místních fanoušků. „Jsme zdrceni ztrátou našeho přítele a jezdce Federica Gutiérreze Hoppeho," stojí v prohlášení mexické série NASCAR. „Naše myšlenky a modlitby jsou v této těžké chvíli s rodinou Gutiérrezů," uvedla organizace.

Federico se proslavil v soutěži Mexican Truck Series, v roce 2022 získal ocenění Nováček roku série NASCAR Mexico Challenge Series.

Bratr Max Gutierrez soutěží v premiérové Mexico NASCAR Series, účastnil se také závodů NASCAR ve Spojených státech.

Reklama

Související témata: