Hlavní obsah

Skvělá neděle. Lacko si v Zolderu připsal druhou vyhranou jízdu v mistrovství Evropy

Automobilový jezdec Adam Lacko podruhé v sezoně vyhrál závod mistrovství Evropy tahačů. Pilot týmu Buggyra ZM Racing dnes ovládl druhou handicapovou jízdu na belgickém okruhu Zolder. V první jízdě byl čtvrtý a stejná pozice mu i nadále patří v průběžném pořadí šampionátu. Na třetího Saschu Lenze z Německa ztrácí 26 bodů, v čele je obhájce titulu Maďar Norbert Kiss.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Adam Lacko na stupních vítězů v Mostě.

Článek

"Handicapový závod byl napínavý od startu až do posledního kola. Během závodu jsme se postupně posouvali s Teem (Calvetem), kterému se ale pak bohužel něco stalo s pneumatikou. Těšil jsem se, že vystoupáme na stupně vítězů spolu a získáme double," řekl Lacko. S francouzským týmovým kolegou Calvetem krátce jezdili na prvním a druhém místě. "Osobně jsme spokojený, ale Tea je mi líto," doplnil sedmatřicetiletý jezdec.

Calvet byl po problémech nakonec klasifikován jako dvanáctý.

Zatímco v první jízdě byl Lacko čtvrtý od startu až do cíle, ve druhé, do které startuje elitní osmička v obráceném pořadí oproti prvnímu závodu, se mu podařilo posunout výrazně vpřed. "Oproti sobotě se mi lépe vydařila kvalifikace, zajel jsem třetí čas, ale v Zolderu je lepší být druhý nebo čtvrtý. První zatáčka je sice doleva, ale poté jsou tři doprava," řekl Lacko před startem prvního závodu a na jeho slova došlo.

Lenz toho totiž využil a předjel ho. "Doufal jsem v pódium, ale byla z toho bramborová pozice. V závodě se toho moc nedělo," řekl rodák z Čeladné, jehož odstup na Lenze v průběžném pořadí se v Zolderu nezměnil.

Evropský šampionát pokračuje za dva týdny v Le Mans.

Mistrovství Evropy tahačů v Zolderu (Belgie):

3. jízda:
1. Kiss (Maď./MAN) 23:45,597
2. J. Hahn (Něm./Iveco) -5,893
3. Lenz (Něm./MAN) -7,313
4. Lacko (ČR/Buggyra) -9,856
4. jízda:
1. Lacko 24:09,809
2. J. Hahn -0,813
3. Halmová (Něm./Iveco) -5,491
Průběžné pořadí ME:
1. Kiss 303
2. J. Hahn 235
3. Lenz 223
4. Lacko 197

Reklama

Související témata: