Hlavní obsah

Tohle umí mikrospánek. Alespoň štěstěna byla při 24h Le Mans vzhůru

Byl to pouhý okamžik, který si ale bude pamatovat do konce života. Nad tratí La Sarthe časomíra ukrajovala z druhé poloviny slavného závodu 24 hodin Le Mans, když se pilot Francois Perrodo se svým prototypem snažil prosmýknout mezi dvojicí soupeřů. Jenže nechybělo mnoho a odvážný předjížděcí manévr se mohl zapsat do černé kroniky ikonického podniku motorsportu. Naštěstí skončilo jen u varování, co dokáže únava za volantem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Cítím se hrozně! Závodník se při 24h Le Mans omlouval za způsobení nehodyVideo: sntv

 
Článek

Byla to scéna jako z automobilové honičky v akčním filmu. S tím rozdílem, že tenhle ťukanec Perrodo určitě nezamýšlel. Pouze na setinu sekundy ztratil koncentraci, náhle vybočil doleva a poslal vedle jedoucí corvettu s Alexanderem Simsem za volantem přímo do svodidel.

Sims byl přitom v ten okamžik na druhém místě v kategorii LM GTE Pro a na tvářích týmu Corvette Racing bylo v boxech patrné velké zděšení. Nehoda se naštěstí obešla bez následků, tým ale o šanci na dobrý výsledek přišel.

Perrodo s kolegy z týmu AF Corse závod dokončili na 24. místě a pětačyřicetiletý závodník v garážích spěchal s omluvou ke konkurenci, kterou připravil o úspěch. „Byl jsem unavený, myslel jsem, že už jsem manévr dokončil, ohlédl jsem se doleva... Cítím se hrozně, omlouvám se," snažil se o vysvětlení před členy týmu Corvette Racing. „Díky, žes přišel," reagoval diplomaticky šéf konkurenční stáje s temným výrazem ve tváři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

24h Le Mans vyhrála popáté za sebou ToyotaVideo: sntv

Reklama