Hlavní obsah

Další česká naděje pro Dakar: Automobilový rekordman

Praha

Patří k nejzkušenějším automobilovým závodníkům. Na Dakarské rallye vybojoval dosud nejlepší české umístění – v roce 2009 skončil ve své kategorii Tomáš Ouředníček na sedmém místě. Nyní má před sebou novou výzvu, na dalším ročníku nejtěžší maratonské soutěže bude řídit tovární speciál Ford Ranger Dakar. Domluvil se totiž na spolupráci s německým týmem South Racing.

Foto: Sport.cz

Tomáš Ouředníček patří k nejzkušenějším automobilovým závodníkům. Na Dakarské rallye vybojoval dosud nejlepší české umístění – v roce 2009 skončil sedmý.

Článek

Nový speciál předvedl fanouškům na autodromu v Sosnové. Akci navštívil také Scott Abraham a jednička týmu Španěl Xavier Pons, který kdysi závodil v mistrovství světa WRC. „S německým týmem South Racing jednáme už od loňského roku, kdy jsem si tento úžasný speciál vyzkoušel ve vybraných soutěžích. Po letošním Dakaru, který jsem musel v rámci budování nového projektu vynechat, přišla finální podoba a dohoda," vysvětloval Ouředníček.

Navigovat jej bude nováček týmu David Křípal. Vášnivý motorkář bude mít za učitele v České republice vůbec jednoho z nejpovolanějších spolujezdců. Druhou posádku českého projektu týmu South Racing tvoří rallyový jezdec Petr Hozák a slovenský spolujezdec Marek Sýkora.

Akci Dakar setkání na autodromu v Sosnové navštívil také Scott Abraham a jednička týmu Španěl Xavier Pons. „Byla to velmi povedená akce, která ukázala, jak je Dakar v České republice a střední Evropě populární. Myslím si, že právě střední Evropa má velký potencionál k růstu a příchodu nových jezdců a týmů, a proto vznikl také tento projekt. Tomáš i Petr jsou velmi dobří jezdci a hlavně velmi rychlí," ocenil manažer a majitel týmu South Racing Scott Abraham.

Tým South Racing čeká v letošním roce 22 závodů na čtyřech kontinentech. Z českých posádek se jako první vydají do bojů Tomáš Ouředníček a David Křípal na závod Morocco Desert Challenge, který startuje 16. dubna a kde na účastníky čeká sedm etap a více jak 2 200 ostrých kilometrů.

Reklama

Související témata: